Hamilton: A szezon eddigi legizgalmasabb köre! - F1VILÁG.HU

Hamilton: A szezon eddigi legizgalmasabb köre!

HIRDETÉS
Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője 66. pole pozícióját szerezte meg az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén – a brit szerint a szezon legizgalmasabb körét élte át.

Hamilton 1:40.593-as köridővel szerezte meg az első rajtkockát Bakuban, és csupán csapattársa, Valtteri Bottas tudott 1 másodpercen belüli időeredményt elérni hozzá képest.

„Ez volt az idei év legizgalmasabb köre!” – nyilatkozta Hamilton a kvalifikációt követően. „Nagyon nagy volt a nyomás: ez volt az első köröm, amikor megvolt az idő, pedig hibáztam.”

A versenyzők egész hétvégén azzal küszködtek, hogy megfelelően fel tudják melegíteni az abroncsokat – ez a Mercedesnél sem volt másképp.

„Nagyon volt a nyomás amiatt, hogy megfelelő hőmérsékletre hozzuk a gumikat, de egyre jobb és jobb lett a köröm” – mondta a brit. „Amikor az utolsó kanyarban voltam, csak azt mondogattam, hogy légyszi, legyen meg!”

„Ilyennek kell lennie az időmérőnek. A csapat remek munkát végzett. Holnap hosszú és nehéz verseny lesz, de a lehető legjobb helyről indulunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!