Hamiltoné a pole, Vettel a 2. helyen Austinban - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole, Vettel a 2. helyen Austinban

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

A Mercedes világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérő edzésén. Bajnoki riválisa, Sebastian Vettel a 2. helyről rajtolhat Austinban.

Az időmérőt megelőzően Lewis Hamilton minden szabadedzést megnyert, így a brit magabiztosan várhatta a kvalifikációt, habár a harmadik tréningen Sebastian Vettel mindössze 0,092 másodperccel maradt el tőle.

Max Verstappen, Stoffel Vandoorne, Nico Hülkenberg és a Toro Rosso újonca, Brendon Hartley is úgy kezdték meg az időmérőt, hogy tudták, mindenképpen rajtbüntetésekre számíthatnak a motorkomponensek cseréje miatt.

A Q1-ben Marcus Ericsson (Sauber), Lance Stroll (Williams), Brendon Hartley (Toro Rosso), Pascal Wehrlein (Sauber), valamint Kevin Magnussen (Haas) zárt a kieső pozíciókban. A Q2-ben sem történt nagy meglepetés, ekkor Felipe Massa (Williams), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Stoffel Vandoorne (McLaren), Romain Grosjean (Haas) és Nico Hülkenberg (Renault) búcsúztak.

Hülkenberg autóján már az időmérő során elkezdett dolgozni a csapat, a motorkomponensek cseréi miatt a német ki sem gurult a pályára a Q2-ben.

Végül Hamilton a szabadedzések után az időmérőn is győzni tudott, mögötte a bajnoki rivális, Vettel végzett 2 tizedmásodperces hátránnyal. A Mercedes másik pilótája, Valtteri Bottas a harmadik helyen zárt, azonban Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrálja mindössze 9 ezredmásodperccel maradt el tőle.

Érdekesség, hogy Kimi Räikkönen és Ricciardo ezredmásodpercre azonos köridőt teljesített, ám mivel az ausztrál érte el először ezt az eredményt, az övé lett a jobb pozíció. A hatodik helyen Verstappen zárt, azonban a holland 15 rajthelyes büntetéssel számolhat.

Mindkét Force India bejutott a Q3-ba, ahol Esteban Ocon a 7., Sergio Perez pedig a 10. pozícióban végzett. Köztük a mezőny két spanyol pilótája, Carlos Sainz és Fernand Alonso foglal majd helyet a rajtrácson.

Az időmérő edzés végeredménye:

Hirdetés

idomero

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!