Három csapat tesztelhet Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Három csapat tesztelhet Silverstone-ban

HIRDETÉS

A legfrissebb sajtóhírek szerint csupán három csapat bonyolítja le a fiatal versenyzők tesztjét a silverstone-i versenypályán a Brit Nagydíjat követő héten.


A legfrissebb sajtóhírek szerint csupán három csapat bonyolítja le a fiatal versenyzők tesztjét a silverstone-i versenypályán a Brit Nagydíjat követő héten.

Mint ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Forma-1 csapatai úgy tervezték, hogy az idei esztendőben két turnusban, illetve két helyszínen – Abu Dhabiban és Silverstone-ban – tartják meg az ifjú pilóták számára kiírt programot, utóbbi versenypálya illetékesei azonban később közölték, előfordulhat, hogy mégsem tudják fogadni az alakulatokat, mivel a Formula One Managementtel (FOM) kötött megállapodásuk ezt nem teszi lehetővé.

Az elmúlt két versenyhétvégén a csapatok tovább egyezkedtek a kérdéskörről, az Autosport pedig úgy tudja, három csapat – a Marussia, a HRT és a Williams – mégis pályára gurul majd Silverstone-ban, mégpedig a Brit Nagydíjat követő csütörtökön és pénteken. Erre azt követően van lehetőség, hogy a szervezők módosítottak a versenypályán zajló Formula Student rendezvény programján.

A hírek szerint tárgyalások folynak arról is, hogy elérhetővé tegyék a szerdai napot az említett csapatok számára – amennyiben ez megvalósul, könnyen elképzelhető, hogy más alakulatok is csatlakoznak a trióhoz.

A silverstone-i teszt körüli bizonytalanság nem érinti a Red Bull, a Toro Rosso és a McLaren csapatát, ők ugyanis eredetileg is úgy tervezték, hogy Abu Dhabiban gurulnak majd pályára novemberben. A mezőny többi tagja viszont azt fontolgatja, hogy a szezon végére teszi át tesztprogramját.

„Hogy őszinte legyek, kezdek elveszni ebben az egészben” – mondta Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke. „Abu Dhabiba megyünk, ahogy a legtöbb csapat.”

„Semmiféle garanciát nem kaptam még arra, hogy a silverstone-i teszt megvalósul – még két napig sem. Úgyhogy nem fogunk elcserélni egy háromnapos gyakorlást egy egynaposra. Ha két napról lenne szó, megfontolnánk a dolgot, de azt hiszem, most inkább az Abu Dhabiban esedékes háromnapos tesztet favorizáljuk.”

Sajtóhírek szerint a Ferrari csapata Jerezben gurulna pályára decemberben, hogy elkerülje személyzetének túlterhelését a szezonhajrában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!