Megosztás:

Hátralépés után térhet le a vakvágányról a Williams

Az alapok jók, de új irányt kell választani a fejlesztésekkel a Williamsnél
Az alapok jók, de új irányt kell választani a fejlesztésekkel a Williamsnél © Williams F1

A Williams Forma-1-es versenyautója Pastor Maldonado szerint vezethetetlen jelenleg, pedig a csapat a teszteken biztatóan szerepelt. Mike Coughlan technikai igazgató szerint a fejlesztésekkel rossz irányba indultak, ezért vissza kell térniük a kiindulási alaphoz.

„Az elképzelés az, hogy visszalépünk egy kicsit, egészen addig a pontig, amikor még ténylegesen fejlődtünk a módosításoknak köszönhetően. Kezdjük el újra erről a pontról a munkát, figyelembe véve, hogy korábban merre haladtunk”- idézte az Autosport a Melbourne-ben ideiglenesen a csapatfőnöki posztot is átvevő Coughlant.

„Egyszerűen hangzik, de tényleg ez a lényeg, vissza kell térnünk a bemutató után használt alapokhoz, amikor még tényleg jó irányba haladunk”- nyomatékosított a szakember.

Coughlan azt is elárulta, hogy az utolsó teszten bevetett új oldalszekrény- és kipufogó-elrendezés (amely a kipufogógáz aerodinamikai hasznosítását hivatott szolgálni) csupán egyike azon területeknek, amikre fókuszálniuk kell a folytatásban, de azt sem rejtette véka alá, hogy ezt a megoldást nehéz modellezni és elemezni, így nincsenek könnyű helyzetben.

Alapvető problémák ugyanakkor nincsenek az FW35-ös modellel, így a technikai igazgató egyértelműen optimista a folytatást illetően: „Volt egy alapjaiban jó autónk, ami remekül működött, és ezért hiszünk abban, hogy most csak néhány rossz lépés vagy egyes aerodinamikai elemek miatt siklottunk ki. Azt azonban nem hiszem, hogy újra kellene terveznünk az autót. Rossz irányba indultunk, de magunkra fogunk találni”- zárta Coughlan.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes mindent elkövet ezért, hogy a McLaren ne tudjon értékes és bizalmas információkat...

Hozzászólások

( komment)