Heidfeld versenyezni szeretne 2011-ben - F1VILÁG.HU

Heidfeld versenyezni szeretne 2011-ben

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy a Sauber istálló nem számít rá jövőre, Nick Heidfeld magabiztos, hogy tovább tudja folytatni versenyzői pályafutását a Forma-1-ben.


Annak ellenére, hogy a Sauber istálló nem számít rá jövőre, Nick Heidfeld magabiztos, hogy tovább tudja folytatni versenyzői pályafutását a Forma-1-ben.

A német versenyző, aki a két héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíjon tért vissza Pedro de la Rosa helyetteseként a Sauber istálló színeiben, ismét versenyzői ülés után kutat, miután csapata a héten bejelentette, hogy Sergio Perez lesz Kamui Kobayashi csapattársa 2011-ben.

Heidfeldnek pedig egyáltalán nem lesz könnyű dolga, hiszen már csak kevés szabad hely van a jövő évre, az újonc csapatokon kívül a Renault, a Force India, és a Williams nem véglegesítette még versenyzői felállását a következő idényre.

„Úgy gondolom, hogy nem lesz gond, és jövőre is rajthoz állhatok” – mondta a német pilóta a riportereknek Japánban. „Azonban egészen addig, amíg nincs aláírt szerződésem, nem lehetek biztos semmiben.”

„Természetesen nincs túl sok szabad hely a következő idényre, de a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, hogy ne kelljen ismét a pálya széléről figyelnem a történéseket. Azt gondolom, hogy jelenleg jó helyzetben vagyunk, és minden pozitív.”

Heidfeld azt is elmondta, hogy nem volt tisztában azzal, hogy a Sauber készen áll szerződést kötni Perezzel, azonban hozzátette, hogy nagyon örül a Sauber-Telmex együttműködésnek, ugyanis az bebiztosíthatja a csapat jövőjét a Forma-1-ben.

„Nem tudtam, mielőtt még aláírtam az idei évre” – mondta. „Természetesen tudatában voltam annak, hogy a háttérben folynak a megbeszélések, és Peter (Sauber) jelezte nekem, mielőtt az még hivatalossá vált volna.”

„Azonban nem panaszkodtam. Sőt ellenkezőleg, gratuláltam neki, mert ez egy kiváló hír a csapatnak, különösen a hinwili bázison dolgozóknak, akikkel hét éven át együtt dolgoztam. Boldog vagyok, hogy egy olyan partnerrel folytathatják, mint a Telmex, ami biztosítja a csapat jövőjét, és lehetőséget teremt arra, hogy előrelépjenek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!