Megosztás:

A Honda csak most jutott el arra a szintre, melyen már a téli teszteken lennie kellett volna

A japán gyártó F1-es főnöke azt mondja, 5 hónapos csúszásban vannak.
A japán gyártó F1-es főnöke azt mondja, 5 hónapos csúszásban vannak. © McLaren

Csak mostanra tudta elérni azt a teljesítményt V6-os erőforrásával a Honda, melyet még az előszezoni teszteken szeretett volna produkálni – árulta el a japán gyártó F1-es főnöke, Haszegava Juszuke.

A McLaren és a Honda „házasság” komoly veszélybe került azok után, hogy a Honda már sorozatban harmadik éve képtelen versenyképes erőforrással ellátni a patinás istállót.

Bár a japán gyártó nemrég bevezetett új motorspecifikációja egyértelmű előrelépést jelentett, továbbra sem biztos, hogy a McLaren jövőre is Honda-motorokkal vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

Haszegava Juszuke, a Honda F1-es programját irányító szakember nemrég elárulta, bár örül a fejlődésnek, sajnálja, hogy csak 11 verseny után sikerült eljutniuk erre a szintre.

„Nehéz azt mondanom, hogy elégedett vagyok. Feltehetően a jelenlegi teljesítményszint az, amit a szezon elejéig el kellett volna érnünk. Szóval az jár a fejemben, hogy ’legalább el tudjuk érni azt a szintet, amit Barcelonában [az előszezoni teszteken] kellett volna” – fogalmazott a japán.

„5 hónapunkba telt. Ha egy normál fejlődési metódust nézünk, büszkének kell lennünk arra, hogy öt hónap alatt sikerült felzárkóznunk erre a szintre. De a Forma-1-es versenynaptár tekintetében túl késő… Szóval félig megkönnyebbültem, de félig azért csalódott vagyok, hogy nem sikerült elérnünk mindezt a szezon elejére.”

Bár a legfrissebb hírek szerint a McLaren jövőre Renault-motorokat használna a Forma-1-ben, Haszegava azt mondja, kapcsolatuk továbbra is jó a wokingiakkal.

„Folyamatosan egyeztetünk, nagyon erős kommunikáció zajlik köztünk. Szóval nincs szükség arra, hogy különleges meetingeket tartsunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Hamarosan a rajongók is megtekinthetik Michael Schumacher magángyűjteményét Németországban, 2018...

Hozzászólások

( komment)