Hírek

A Honda a szezon végéig szeretne a Renault elé kerülni

Hungaroring, Budapest, Hungary. . Sunday 30 July 2017. Stoffel Vandoorne, McLaren MCL32 Honda. Photo: Zak Mauger/McLaren ref: Digital Image _56I5288

Még az idei szezon vége előtt szeretne a Renault elé kerülni a Honda – ezt Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke nyilatkozta a minap.

A japán gyártó 2015-ös visszatérése óta képtelen felvenni a versenyt riválisaival, a Mercedesszel, a Ferrarival és a Renault-val, az idei évre pedig teljesen átépítette V6-os erőforrását annak reményében, hogy versenyképesebbé válik.

A Honda terve nem jött be, a szezon első felében rengeteget küszködött a teljesítménnyel és a megbízhatósággal egyaránt, habár az elmúlt időszakban harmadik specifikációs motorjának köszönhetően sikerült előrelépéseket tennie.

„Azt gondolom, sikerül továbbra is hasonló ütemben növelnünk a motorerőt, de nehéz utolérni a Mercedest vagy a Ferrarit” – mondta Haszegava a Motorsport.com-nak.

„Ami a teljesítményt illeti, nagyon szeretném, ha a szezon vége előtt a Renault elé kerülhetnénk.”

Arra a kérdésre, hogy erre valóban van-e reális esély a Honda lóerőbeli hátrányát tekintve, Haszegava így felelt: „Igen, ez látszik az adatokból. Számokat nem fogok mondani, de csökkentjük a hátrányt.”

A McLaren csapata a Magyar Nagydíjon idei legjobb eredményét érte el: Fernando Alonso 6., Stoffel Vandoorne 10. lett.

„A vezethetőség rendben volt, de a versenyzők még így is panaszkodtak a motorerő hiányára” – mondta Haszegava.

„Az autóval kapcsolatban nagyon magabiztosak, ami jó, de még mindig nehéz harcba szállni a három topcsapattal.”

A Hondánál egyébként gőzerővel dolgoznak a motor továbbfejlesztésén – a gyártónál azt reméli, hamarosan bevethetik majd az idei negyedik motorspecifikációt.