Megosztás:

Honda: A teljesítményünk közel egy szinten van a Renault-éval

Folyamatosan javul a Honda erőforrása - állítják a japánok.
Folyamatosan javul a Honda erőforrása - állítják a japánok. © McLaren

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke állítja, a japán gyártó V6-os erőforrása közel egy szinten van már a Renault aggregátjával.

A Honda 2015-ös visszatérése óta küszködik azzal, hogy a Mercedes, a Ferrari és a Renault szintjére kerüljön, a nehéz idénykezdet után azonban idén sikerült jelentős mértékben javítania teljesítményén és megbízhatóságán.

A nagy áttörés láthatóan Bakuban következett be, amikor a Honda bevetette 3. specifikációjú erőforrását.

„A szezon eleje óta javítottunk az erőforrásunkon – nemcsak a teljesítmény, de a megbízhatóság tekintetében is” – mondta Haszegava Juszuke a Motorsport.com kérdésére, majd kifejtette, sikerült közel kerülniük a Renault-hoz.

„Amióta bevetettük a 3,5-es specifikációt, azt gondolom, a teljesítményünk nagyon közel van a Renault-éhoz. Nem mondhatom azt, hogy jobb, mint a Renault motorja, de az egy nagyon fontos dolog, hogy a megbízhatóságunk jobb lett.”

Arra a kérdésre, hogy az F1-be való visszatérés óta most vannak-e a legközelebb riválisaikhoz, a szakember így felelt: „Igen, azt hiszem. Még nem vagyunk elég közel, de a lemaradásunk nagyon kicsi az elmúlt évhez, illetve az első szezonhoz képest.”

A Honda a tervek szerint a 2018-as évre is megtartja jelenlegi motorkoncepcióját, és nem tervez drámai változtatásokat, ahogy a tavalyi szezon után.

A japán gyártó jövőre a Toro Rosso motorpartnereként vesz részt az F1-es küzdelmekben, Haszegava pedig bízik abban, utol tudják érni riválisaikat.

„Nem kétségünk a jelenlegi koncepcióval kapcsolatban. Nagyon hasonló, mint a Renault, a Ferrari, vagy a Mercedes koncepciója. Szóval nem látom okát annak, miért ne érhetnénk el ugyanazt a teljesítményt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Jelentős mértékben eltérő gumitaktikával készül a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjra a Mercedes és...

Hozzászólások

( komment)