Megosztás:

Kiállítás nyílik Schumacher magángyűjteményéből

Schumacher kupáit és régi versenyautóit is megtekinthetik majd a rajongók.
Schumacher kupáit és régi versenyautóit is megtekinthetik majd a rajongók. © Red Bull

Hamarosan a rajongók is megtekinthetik Michael Schumacher magángyűjteményét Németországban, 2018 áprilisában ugyanis a nyilvánosság elé viszik a hétszeres világbajnok nevéhez fűződő különlegességeket.

Köln-Butzweilerhof régi repterén egy hangárt kifejezetten abból a célból újítanak majd fel, hogy ott rendezzék meg a Schumacher privát gyűjteményéből alkotott kiállítást. A látogatók megtekinthetik majd a hétszeres világbajnok első gokartjaitól kezdve az utolsó F1-es autóját is, köztük pedig számos – már szinte történelminek számító – versenygépet is.

A gyűjtemény részét alkotják még az overallok, valamint természetesen a rengeteg trófea is, amelyet Schumacher karrierje során szerzett. A hangár, amelyben a kiállítást rendezik majd, 25 km-re fekszik a legendás versenyző otthonától.

Schumacher privátgyűjteményének egy része jelenleg Marburgban ingyenesen megtekinthető, az új helyszínre vonatkozóan azonban még nem állnak rendelkezésre a belépéssel kapcsolatos információk. A hírek szerint a Belga Nagydíj előtti csütörtökön Sabine Kehm és Köln polgármestere, Henriette Reker tart majd sajtótájékoztatót a részletekről.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az F1.com egy igazán különleges interjút készített Valtteri Bottasszal, a Mercedes...

Hozzászólások

( komment)