Megosztás:

Kompromisszumot ajánlj a riválisoknak Renault

Marcin Budkowski vélhetően csak jövő tavasszal áll munkába a Renault-nál.
Marcin Budkowski vélhetően csak jövő tavasszal áll munkába a Renault-nál. © Renault Sport F1 Team

Hajlandó kompromisszumot kötni a Renault Forma-1-es csapata azok után, hogy a riválisok kikeltek magukból amiatt, hogy a francia istálló leszerződtette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kulcsemberét, Marcin Budkowskit.

A szakember múlt hétfőn mondott fel az FIA-nál, ahol a technikai igazgatói pozíciót töltötte be, mely révén tulajdonképpen rálátott valamennyi F1-es istálló fejlesztéseire.

Már akkor arról szóltak a hírek, Budkowski a Renault-tól kapott állásajánlatot, és akár 3 hónapnyi felmondási idő után munkához láthat a francia istállónál.

A Renault végül pénteken jelentette be, hogy leszerződtette Budkowskit, aki az istálló ügyvezetőjeként a fejlesztéseket, valamint a kasztni gyártási folyamatait felügyeli majd.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul Japánban elárulta, egyeztetéseket folytatnak az FIA-val, és készen állnak arra, hogy csak jövő tavasszal állítsák munkába újonnan szerződtetett szakemberüket.

„Mindig is azon az állásponton voltunk, hogy nem akarunk agresszívek lenni ebben a kérdésben” – mondta Abiteboul.

„Szerződésileg már jövő januárban elérhető lenne számunkra, de konstruktív egyeztetéseket folytatunk az FIA-val. Úgy hiszem, közel állunk a megállapodáshoz a kezdési időpontot illetően, amely mindenki számára egy jó megoldás lehet.”

„Azt gondolom, ez a dátum április eleje lesz, így gyakorlatilag kétszeresére nő a felmondási idő. Még semmi sincs eldöntve, de erre teljes mértékben készen állunk.”

Abiteboul elárulta, Budkowskit leginkább a Renault enstone-i gyárához kötnék feladatai, és a jelenlegi technikai vezetők, Bob Bell, Nick Chester, valamint Rob White feletteseként dolgozna.

„Marcin nem technikai szakemberi minőségében érkezik. Egy vezető pozíciót kap a csapatnál, és azt gondolom, ez egy remek előrelépés az ő pályafutásában. Azért vállalta, mert úgy érzi, logikus lépés ez a karrierje szempontjából. Mi pedig a visszatérésünk óta építjük a csapatot, alakítjuk a szerkezetét.”

„Kipróbáltunk valamit Fred Vasseurrel, ami sajnos nem vált be, és ő most a Saubernél van pozícióban. Szóval volt egy betöltetlen hely nálunk. Rengeteg a tennivaló, nekem pedig szükségem volt némi segítségre, és olyasvalakire, akiben megbízhatok, és aki képes lesz mellettem dolgozni, főleg az enstone-i csapat fejlesztése terén.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Daniel Ricciardo szerint komoly dilemma előtt áll a Red Bull Forma-1-es csapata azt illetően,...

Hozzászólások

( komment)