Megosztás:

Kubica: „Realistának kell lennem”

Kubica úgy érzi, 3 hónap alatt rengeteget fejlődött.
Kubica úgy érzi, 3 hónap alatt rengeteget fejlődött. © Renault Sport F1 Team

Robert Kubica a Renault-val megtett tesztprogramot követően több alkalommal is hangsúlyozta, realistának kell maradnia, ha a jövőjéről van szó, azonban készen áll arra, hogy újra autóba üljön.

Kubica sikeres tesztprogramot teljesített szerdán a Hungaroringen, 142 kör megtételét követően a negyedik helyen zárt. A lengyelt óriási médiaérdeklődés vette körül, valamint 3500 szurkoló a helyszínen drukkolt neki azért, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni magából.

A jövőjével kapcsolatban Kubica azonban nem tudott sokat mondani: elmondta, rendkívül hálás a Renault-nak a lehetőségért, és szívesen autóba ülne újra, ha felajánlják neki. A lengyel pilóta szerint az elmúlt három hónapban óriási fejlődésen ment keresztül, és úgy érzi, még tovább tudna javítani teljesítményén és fizikai felkészültségén.

„Szívesen élnék a további lehetőségekkel, de a realitás az, hogy várok, és majd meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta Kuica. „Ha megnézzük, mi volt négy hónappal ezelőtt és mi van most, akkor nagy változást látunk, ami nagyon gyorsan történt.”

„Szóval azt hiszem, ha három hónap alatt ilyen sokat tudtam fejlődni, és ekkora előrelépést tudtam tenni, akkor bármi megtörténhet a jövőben. De realistának kell lennünk, semmi nem lesz egyszerű.”

A 32 éves pilóta hozzátette, most azért küzd, hogy minél többet kihozzon a lehetőségeiből, hiszen szívesen visszatérne a Forma-1-be, amennyiben közel ugyanarra a teljesítményre lehet képes, mint balesete előtt.

„Az a célom, hogy az F1-ben elérjem ezt a fajta szerepet. Egy dolog biztos: ha nem sikerül, nem leszek csalódott, mert nagyon reálisan tekintek erre a helyzetre” – mondta Kubica.

„Ha lenne esélyem arra, hogy újra autóba üljek, akkor már sokkal könnyebbnek találnám a dolgot, sokkal otthonosabbnak és természetesebbnek érezném. Versenyzőként a legjobb, amikor semmin nem kell gondolkodnod, mert minden természetesen jön. De amikor minden új, akkor igenis gondolkodni kell, figyelni kell a szituációra vezetés közben.”

„Amikor az ebédszünetben kiszálltam az autóból, majd délután vissza, úgy éreztem, mintha más versenyző lennék. Sokkal otthonosabbnak éreztem az autót. Sok ember azt gondolja, hogy vezetéssel lehet csak fejlődni versenyzőként, de gondolkodással is lehet elérni javulást.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nyilvánosságra hozta a Forma-1-es csapatok gumiválasztásait a Belga Nagydíjra a királykategória...

Hozzászólások

( komment)