Kubica sajnálja, hogy elvesztették Raikkönent - F1VILÁG.HU

Kubica sajnálja, hogy elvesztették Raikkönent

HIRDETÉS

Robert Kubica csalódottságának adott hangot, miután Kimi Raikkönen a héten kerek perec kijelentette, hogy biztosan nem csatlakozik a Renault-hoz a következő idényben.


Robert Kubica csalódottságának adott hangot, miután Kimi Raikkönen a héten kerek perec kijelentette, hogy biztosan nem csatlakozik a Renault-hoz a következő idényben.

„Személy szerint tudtam, hogy van rá esély, azonban sajnos már nem ez a helyzet” – mondta Kubica a riportereknek a hétvégi futamnak helyet adó Japánban.

„Azt gondolom, hogy amit mondott, az teljesen más, mint amit a kép mutatott. Megmondom őszintén, hogy egy kicsit csalódott vagyok, mert nagyon szívesen lettem volna vele egy csapatban.”

„Egy kiváló versenyző, és egy világbajnok csapattárs nagyon jó lett volna, szerintem pontosan erre lett volna szüksége a Renault-nak. Azonban nem ez a helyzet, és nem is igazán tudom, hogy mit szóljak ehhez.”

A Renault vezetése már többször hangsúlyozta, hogy egyelőre még nem tudja, hosszabbítson-e Vitaly Petrovval, aki az elmúlt versenyeken ismét sokat hibázott, azonban jól fizető orosz partnerei sokat jelentenek a csapatnak.

Kubica elmondta, hogy az lenne az ideális, ha két erős versenyzője lenne a csapatnak, de tisztában van azzal is, hogy a tehetségen és a tudáson kívül más tényezők is fontosak – nyilvánvalóan a pénzre gondolt.

„Úgy gondolom, hogy a jelenlegi pozíciónkat tekintve, egyértelmű, hogy az lenne a csapat számára a legnagyobb előrelépés, ha két erős versenyzője lenne, amennyiben ez lehetséges, bár ez nem mindig valósulhat meg” – folytatta.

„Az teljesen helyénvaló, hogy ki kell értékelni a dolgokat, de szerencsére ez nem az én munkám, hanem azoké az embereké, akik a csapatot futtatják, szóval számomra ez igen egyszerű.”

„A legnagyobb löket egy csapat és egy versenyző számára, ha egy erős csapattársa van. Azt hiszem, mindenki egyetért velem abban, hogy minél erősebb versenyződ van, annál jobb esélyeid vannak egy jó eredmény elérésére.”

Hirdetés

„Persze ott van az is, hogy meg kell vizsgálnod, hogy tudsz-e fizetni a versenyzőknek, és képes vagy-e a megnövekedett költségek mellett futtatni a csapatot. Azonban ahogy azt elmondtam, szerencsére ez nem az én munkám.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!