Megosztás:

Lauda sima rajtban bízik

Egymás mellől rajtolnak a bajnoki riválisok.
Egymás mellől rajtolnak a bajnoki riválisok. © Sochi Autodrom

Niki Lauda nagyon büszke a Mercedesre, hogy a Japán Nagydíj időmérőjét látva sikerült megoldaniuk a problémáikat, és újra ők zártak a mezőny élén.

Habár Lewis Hamilton Szingapúrban és Malajziában is növelte előnyét Sebastian Vettellel szemben a világbajnoki pontversenyben, a Mercedes nem volt elégedett az autó teljesítményével, így már akkor úgy nyilatkoztak, hogy fejlődésre van szükségük.

„Az emberek a gyárban éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy találjanak néhány dolgot, amiket itt kipróbálhatunk. Sikerrel jártunk, mint láthatjuk. De még nem kaptunk minden kérdésünkre választ” – nyilatkozta Lauda a japán időmérőt követően.

Hamilton pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót, míg csapattársa, Valtteri Bottas lett a második, őt azonban 5 rajthelyes büntetéssel sújtották váltócsere miatt.

„Különben elsők és másodikak lehettünk volna” – folytatta Lauda, aki nagyon büszke a csapatra. „Mint a régi, szép időkben: ezt nem is lehetett volna jobban csinálni.”

„Amikor hűvös van, jobban működnek az abroncsaink. Meg kell találnunk a kirakós darabjait, hogy még tovább tudjunk javítani a teljesítményünkön.”

Miután a két világbajnoki rivális, Hamilton és Sebastian Vettel az első rajtsorból indulnak, Lauda bízik benne, hogy sima rajtot vesznek majd mindketten – amiből a brit jön majd ki jobban.

„Remélem, hogy Lewis kapja el jobban a rajtot, aztán azt mondja majd, hogy „viszlát”.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 15. helyre kvalifikálta magát Carlos Sainz a japán időmérőn, de az ő autójában is motort...

Hozzászólások

( komment)