Lauda: Vettel teljesen megőrült! - F1VILÁG.HU

Lauda: Vettel teljesen megőrült!

HIRDETÉS
GP SPAGNA F1/2017

Egész egyszerűen megőrült Sebastian Vettel a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon – mondja a Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi Forma-1-es világbajnok, Niki Lauda.

Vettel 10 másodperces stop-and-go-büntetést kapott a bakui verseny során, mert szándékosan nekiütközött Lewis Hamilton versenyautójának. A német elmondása szerint riválisa „féktesztelte” őt, bár a telemetriai adatok ezt az állítást cáfolják.

Az eset természetesen nagy visszhangot keltett az F1 világában, Niki Lauda pedig azt mondja, képtelen megérteni, Vettel miért csinálta mindezt.

„Nagyon egyszerű a dolog: aki elöl van, annak van igaza. Akárcsak a közúti forgalomban. Ha megállnak előtted, fékezned kell. Szóval Lewist nem lehet okolni” – magyarázta Lauda.

„Vettel egy tisztességes srác. Általában. Ezt most nem tudom hova tenni, mert teljesen megőrült.”

Arra a kérdésre, hogy manővere esetleg árt-e a négyszeres világbajnok megítélésének, Lauda így felelt: „Persze… Furcsa. Teljesen kiakadt.”

VIDEÓ AZ ESETRŐL:

Az osztrák hozzátette, kétségtelen, hogy Vettel kaphatott volna jóval szigorúbb büntetést is manővere miatt.

Hirdetés

„A stewardokat nem lehet kritizálni, mert olyanok, mint a fociban a bírók… De kétségkívül adhattak volna keményebb büntetést is, mert ez a legrosszabb, amit egy versenyző csinálhat. Ha megelőzöl valakit, és véletlenül neki ütközöl, az rendben van, de ez szándékosan történt a verseny egy olyan szakaszában, amikor lassan haladt a mezőny.”

„Azért volt dühös, mert hátulról nekiment Lewisnak – de az is az ő hibája volt, nem Lewisé. Nem értem, amit utána művelt… A saját autójának is árthatott volna, és Lewisénak is, és kieshettek volna a versenyből. Nem tudom, miért kockáztatta meg mindezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!