Lotus: Hülkenberget akarjuk szerződtetni - F1VILÁG.HU

Lotus: Hülkenberget akarjuk szerződtetni

HIRDETÉS

Nico Hülkenberget választja a 2014-es világbajnoki évadra a Lotus Forma-1-es csapata – árulta el a gárda csapatfőnöke, Eric Boullier.


Nico Hülkenberget választja a 2014-es világbajnoki évadra a Lotus Forma-1-es csapata – árulta el a gárda csapatfőnöke, Eric Boullier.

Az istálló jelenlegi versenyzője, Kimi Räikkönen a szezon végén a Ferrarihoz távozik, és mindezidáig nem született döntés arról, ki lesz Romain Grosjean csapattársa a következő szezonban.

A Lotus több versenyzővel – köztük Nico Hülkenberggel és Felipe Massával – is tárgyalásokat folytatott az elmúlt időszakban, Eric Boullier csapatfőnök pedig a minap elárulta, a német versenyzőre esett a választásuk.

A szakember mindazonáltal hozzátette, még nem írtak alá Hülkenberggel, és még mielőtt ez megtörténik, szeretnék tető alá hozni megállapodásukat az Infinity Racing nevű vállalattal.

„Amióta tárgyalásokat folytat velünk, nagyon jó munkát végez” – mondta nevetve Boullier a Sporting Life-nak.

„Ami a megállapodásokat illeti, a megfelelő irányba haladunk, de amíg nem írunk alá valamit, addig csak annyit mondhatok, hogy majd meglátjuk.”

„Hamarosan minden a helyére kerül, és ha így lesz, elkezdjük kipipálni a dolgokat a listánkon – ráadásul a motorkérdés is szerepel ezen a listán.”

Boullier kifejtette, amint sikerül megegyezniük a Renault-val, valamint az Infinity Racinggel (új nevén Quantum Motorsports), jöhet Hülkenberg szerződtetése is.

„Nagyon szeretném leigazolni őt. Ő a mi választásunk.”

A Lotus csapatfőnöke hozzátette, szinte biztos, hogy Grosjean 2014-ben is a gárda versenyzője lesz.

Hirdetés

„Szerződése van velünk a jövő évre. Van egy opció a kontraktusában, napokon belül eldőlhet ez is. Majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!