Maldonado: Akár otthon is maradhatnék - F1VILÁG.HU

Maldonado: Akár otthon is maradhatnék

HIRDETÉS

A Williams istálló versenyzője, Pastor Maldonado a minap egy interjúban kifejtette, legszívesebben inkább otthon maradna ahelyett, hogy a mezőny végén harcoljon a rosszabbnál rosszabb pozíciókért.


A Williams istálló versenyzője, Pastor Maldonado a minap egy interjúban kifejtette, legszívesebben inkább otthon maradna ahelyett, hogy a mezőny végén harcoljon a rosszabbnál rosszabb pozíciókért.

A venezuelai pilóta tavaly nyerni tudott a Spanyol Nagydíjon, csapata, a Williams azonban idén sokat küszködik, 13 verseny alatt mindössze egyetlen pontot gyűjtött.

A grove-i gárda Koreában ismét kiábrándítóan teljesített, Maldonado pedig egyre türelmetlenebb, a jövőben mindenképp jobb autót szeretne kapni.

„Tényleg szükségem van egy jó autóra, hogy élvezzem ezt az egészet, idén ugyanis nem ez a helyzet” – mondta a Williams versenyzője az AUTOSPORT-nak.

„Nagyon rossz hangulatban vagyok mostanában, kell némi motiváció, hogy a legjobbat tudjam nyújtani. Többet akarok. Azért vagyok itt, hogy ennél többet érjek el.”

„Hogy őszinte legyek, nem akarok a Forma-1-ben versenyezni csak azért, hogy itt legyek. Jobb, ha otthon maradok inkább.”

„Nem érdekel, hogy Forma-1-es versenyző legyek, azért vagyok itt, hogy nyerjek.”

Maldonado hozzátette, megfelelő technikával képes lenne jó eredményeket elérni – ebben egészen biztos.

„Remélem, hogy jövőre jobb autónk lesz, szükségem van rá. Valahányszor jó versenygépem volt, meg tudtam mutatni, hogy képes vagyok a győzelmekért és bajnoki elsőségekért harcolni. Nagyon kiábrándító úgy látni magam, hogy a Q2-ért küzdök.”

Hirdetés

„Nem azért vagyok itt, hogy [Valtteri] Bottasszal harcoljak. Ő egy jó versenyző, de nem az a célom, hogy őt megverjem. A nagyokkal akarok csatázni. Tavaly, Barcelonában esélyünk volt arra, hogy megküzdjünk a versenyen, és végül nyerni tudtam, szóval 100 százalékig készen állok a győzelemre.”

A 28 esztendős versenyző bevallotta, egyelőre nem biztos Forma-1-es jövője, főleg azután, hogy elhunyt Hugo Chavez venezuelai elnök.

„Remélem, hogy ott leszek a rajtrácson jövőre, de soha sem lehet tudni. A pénzügyi támogatáson is múlhat a dolog. Ilyen a Forma-1. Tavaly versenyeket nyertem, ma sehol sem vagyok. Idén itt vagyok, de azt még nem tudom, hogy jövőre is itt leszek-e.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!