Megosztás:

Massa a Forma-1-ben marad, az FIA munkáját segíti

Versenyezni már nem fog az F1-ben Massa.
Versenyezni már nem fog az F1-ben Massa. © Williams F1 Team

Bár a 2017-es szezon végén befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, Felipe Massa továbbra is a száguldó cirkuszban tevékenykedhet – úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) munkáját segíti majd.

A 36 esztendős versenyző jövő hétvégén utolsó F1-es versenyét futja Abu Dhabiban, ám a hírek szerint a brazil autóklub képviselőjeként a jövőben részt vesz majd a Motorsport Világtanács (WMSC) ülésein.

„Általában a szervezet elnöke vesz részt a Motorsport Világtanács ülésein. De arra a következtetésre jutottam, hogy Felipe Massának több hasznát vennék ott, mint nekem” – mondta Waldner Bernardo, a brazil autóklub elnöke.

„A Brazil Nagydíj előtt értesítettem is Felipét a terveimről. A verseny utáni kedden vissza is hívott. Azt mondta, nyugodt körülmények között átbeszélte a dolgot édesapjával és a barátaival, és úgy érezte, hasznos munkát tudna végezni az FIA-nak a sportág fellendítése érdekében.”

A Motorsport Világtanács (WMSC) az FIA döntéshozó testülete, ők fogadják el a Forma-1 szabályait, és versenynaptárát is. A bizottság tagjai között a különféle országok autós szervezeteinek képviselői is jelen vannak.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost azt mondja, azok után, hogy a Renault kritizálta őket, úgy...

Hozzászólások

( komment)