Megosztás:

Massa: Miért ne maradnék az F1-ben jövőre?

Massa élvezi a versenyzést a Forma-1-ben.
Massa élvezi a versenyzést a Forma-1-ben. © Williams F1 Team

2018-ban is folytatná pályafutását a Forma-1-ben Felipe Massa – a brazil azt mondja, semmi oka sincs arra, hogy befejezze.

Massa a 2016-os idény végén egyszer már szögre akasztotta sisakját, a világbajnok Nico Rosberg visszavonulása, illetve Valtteri Bottas Mercedeshez való átszerződése miatt azonban a Williams csapata visszahívta a rutinos brazilt.

A 36 esztendős Massa azt mondja, tovább tud javulni versenyzőként, ha pedig megfelelő lehetőség kínálkozik számára, jövőre is folytatni fogja az F1-ben.

A Williams egyelőre még nem döntött arról, hogy ki lesz Lance Stroll csapattársa 2018-ban, a brazil azonban szívesen maradna.

„Jó formában vagyok, jól vezetek, értem az autót, illetve minden mást. Semmi okom arra, hogy ne maradjak az F1-ben – de meglátjuk, mi történik” – fogalmazott Massa a Motorsport.com kérdésére.

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe egyébként nagyon elégedett a brazillal, és meggyőződése, hogy egy jó autóval Massa képes lenne újra a vb-címért harcolni.

„Felipét világbajnok fából faragták, ezt láttuk akkor is, amikor 2008-ban kis híján megnyerte a bajnokságot” – mondta Lowe a Motorsport.com-nak.

„Kétségkívül nagyon tehetséges, és óriási öröm vele dolgozni. Egy fantasztikus srác: lelkes, barátságos, mindenben támogatja Lance-t. Azt gondolom, ha egy megfelelő autót adnánk alá, Felipe képes lenne elvégezni a feladatát.”

Massa egyébként úgy érzi, rövidre sikerült visszavonulása lehetővé tette, hogy idén sokkal nyugodtabban versenyezzen a Forma-1-ben.

„Sokkal higgadtabban tudok versenyezni, és elégedett vagyok azzal, amit az autóban nyújtok. Sajnos kicsit balszerencsés voltam néhány versenyen, de nagyon élvezem az idényt. Nem gondolkodom más dolgokon, azt csinálom, amit szeretek, és nincs rajtam nyomás.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az elmúlt héten nagy lépést tett a Forma-1-es visszatérés irányába a korábban balesete miatt a...

Hozzászólások

( komment)