Megosztás:

Massa: Egy részem folytatta volna, de...

Massa év végén elköszön a Forma-1-től.
Massa év végén elköszön a Forma-1-től. © Williams F1 Team

Felipe Massa, a Williams pilótája elmondta, szezon után elárulja, hol folytatja versenyzői karrierjét – azonban addig még a Forma-1-re koncentrál.

Massa múlt szombaton jelentette be, hogy 15 szezon után visszavonul a Forma-1-től – tavaly egyszer már hozott egy ilyen döntést, azonban akkor csapata visszahívta. A brazil pilóta úgy érzi, most új kihívásokra van szüksége, ám mindenféleképp olyan lehetőséget fog választani, ahol versenyképes lehet.

A brazil versenyző elmondta, természetesen nem könnyű számára, hogy véget ér az F1-es szereplése, azonban nagyon büszke arra, amit eddig elért karrierje során.

Massa összesen 11 győzelmet, 41 dobogós helyezést és 16 pole pozíciót ért el, 2008-ban pedig 1 ponttal lemaradva éppen, hogy lecsúszott a világbajnoki címről Lewis Hamilton mögött.

„Egy részem folytatni akarta, mert úgy gondolom, hogy még mindig elég versenyképes vagyok ahhoz, hogy egy top autót vezessek, és azért is, mert nagyon jól érzem magam a Williamsnél. De egy ponton minden történet véget ér, és én nem bánom” – nyilatkozta a brazil pilóta.

„Egy évvel ezelőtt ugyanezt a szituációt éltem át, aztán hirtelen a csapat megkérdezte, hogy visszajönnék-e. Számomra ez egy kiváltság volt, nagyon értékeltem. Most, egy évvel később készen állok arra, hogy egy új utat kövessek. Boldog vagyok azzal, amit elértünk és amit tettünk ebben a szezonban.”

A hírek szerint Massa valószínűleg a Formula-E-ben folytathatja, azonban a 36 éves pilótának még döntést kell hoznia jövőjéről.

„Vannak sokan, akik kíváncsiak, hogy hol fogok versenyezni jövőre, de még korai lenne ezt közölni” – mondta. „Most arra koncentrálok, hogy befejezzem a szezont, még két verseny van hátra, amelyek számomra és a csapat számára is fontosak. Aztán majd a versenyhétvégi stressz nélkül döntök.”

„Új kihívást szeretnék, ami professzionális, és ami erős eredményeket ígér. Élvezem a versenyzést, folytatni akarom – és továbbra is szeretném azt az örömet, ami karrierem során végig megvolt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az új CLIO-ban minden megvan, ami egy mindennapi autóba kell. A városi vezetőknek számtalan...

Hozzászólások

( komment)