McLaren: Hamilton túl keményen bánik önmagával - F1VILÁG.HU

McLaren: Hamilton túl keményen bánik önmagával

HIRDETÉS

Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton túl keményen bánik önmagával, és ideje volna abbahagynia a sorozatos bocsánatkérést a pályán mutatott teljesítménye miatt.


Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton túl keményen bánik önmagával, és ideje volna abbahagynia a sorozatos bocsánatkérést a pályán mutatott teljesítménye miatt.

A 2008-as év legjobbja a hétvégi Indiai Nagydíjon sem tündökölt: a verseny során ismét összeütközött a ferraris Felipe Massával, és noha ezúttal nem ő okozta a balesetet, csupán hetedikként ért célba, miközben csapattársa, Jenson Button második lett.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh az Autosport című brit szaklap azon kérdésére, hogy Hamilton túlságosan is kritikus-e önmagával szemben, elmondta: „Igen, hogy őszinte legyek. Már mondtam ezt neki néhányszor. Szóltam neki, hogy ne sajnálkozzon, hiszen autóversenyző. Ha hibázol, fogadd el, tanulj belőle és lépj tovább!”

„Mindent borzasztóan kielemez. Nagyon komolyan próbálja a tőle telhető legjobb munkát végezni. Túl kemény önmagával. Hosszú ideje ismerem már Lewist, és már gokartos korában is ugyanilyen volt. Ez van. Ilyen a természete. Így motiválja önmagát.”

Whitmarsh hozzátette, Hamilton kilátásai Indiában sokkal jobbak voltak, mint két héttel ezelőtt, Koreában, noha ismét összetűzésbe keveredett Massával.

„Azt gondolom, testbeszédje ezen a hétvégén sokkal erősebb volt, mint az elmúlt versenyeken. Úgy gondoltam, egy jó versenyt futunk majd itt. De még mindig megvan minden képessége. Láttuk őt az időmérőn, és fantasztikusan versenyezni Koreában, mint ahogy itt is fantasztikusan vezetett a kvalifikácón.”

„Szóval változhat a helyzet. Nem olyan gyorsan, mint kellene, de változhat, és Abu Dhabiban ismét briliáns teljesítményt nyújthat, utána pedig már egy teljesen más történetre léphetünk tovább.”

Habár többek szerint Hamilton teljesítményére alaposan rányomta bélyegét, hogy a brit nemrégiben szakított kedvesével, Nicole Scherzingerrel, Whitmarsh elárulta, nem akar foglalkozni versenyzője magánéletével.

„Megvan a saját véleményem ezzel kapcsolatban. Ő egy profi autóversenyző ebben a csapatban, és megtartom a véleményemet vele szemben. Profi versenyzőként briliáns versenyzést produkált Koreában. Pénteken hibázott, de teljesen nyitott volt ezzel kapcsolatban. Nekem nem kell spekulálnom a magánéletéről.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!