Megosztás:

McLaren-Honda: Vandoorne örül, Alonso bosszankodik

Vandoorne örülhet, Alonso kevésbé.
Vandoorne örülhet, Alonso kevésbé. © McLaren

Stoffel Vandoorne Formula 1-es pályafutása legjobb hétvégéjét zárta. Külön dicsérendő, hogy csapattársa, Fernando Alonso előtt végzett mind az időmérőn, mind pedig a futamon.

A hetedik helyre kvalifikálta magát a belga, és a hetedik helyen is zárt a McLaren-Honda versenyzője.

Csupán a két Red Bull, a két Mercedes és a Force India pilótája, Sergio Perez tudta őt megelőzni.

Nem csoda, hogy csapattársa, a kétszeres világbajnok is elismerte Vandoorne teljesítményét.

De a spanyol persze, saját versenyhétvégéjéről is beszélt a Movistar F1-nek.

„Az az igazság, hogy két egymást követő futamon, ahol érdekeltek lettünk volna, pontokat veszítettünk. Pedig határozottan jó formában vagyunk. De nem tudtam most sem értékes egységeket szerezni a csapatnak, de legalább a csapattársam tudott.” – mondta Alonso, aki nem csak Vettel miatt, hanem Magnussen kapcsán is előtérbe került a maláj futamon.

A dánnal ugyanis túl közel kerültek egymáshoz a verseny folyamán, amit nem hagyott szó nélkül Alonso, és a következőt mondta rádióban csapatának:

„Micsoda idióta! Igaza van Hülkenbergnek…” – utalt ezzel a spanyol Nico Hülkenberg korábbi nyilatkozatára.

Az idei évben sem remeklő McLaren-Honda pilótája már a következő futamra fókuszál, de úgy érzi, hogy ismét nem lesznek könnyű helyzetben.

„Úgy véljük, hogy Japánban nehezebb dolgunk lesz, de fantasztikus lenne, ha a Honda hazájában jól szerepelnénk.”

Alonsóval ellentétben Stoffel Vandoorne pozitív hétvégét zárt.

„Kijelenthetem, hogy ez volt számomra az F1-ben a legjobb hétvége.” – kezdte.

„Azt hittük, hogy ma nagyon nehéz lesz, de fantasztikus versenyünk volt, az időmérőn megszereztük a hetedik helyet és ebben a pozícióban végeztünk.”

„Remek volt a rajtom, pedig tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a Williamsszel és a Force Indiával. De sikerült a Williams pilótáit magam mögött tartani.”

„Túlságosan kemények voltak a körülmények, de sikerült elég előnyt szereznem Lance-szel szemben, így igazán elégedett lehetek a hetedik hellyel.”

A dán eredményei eddig lényegesen elmaradtak csapattársa teljesítményéhez képest, de Vandoorne úgy gondolja, az elmúlt futamokon sikerült megmutatnia, mit is tud.

„Az utóbbi versenyhétvégéim nekem is jól sikerültek, és minden erőmmel azon vagyok, hogy nyomást gyakoroljak rá – utalt itt Alonsóra –, már csak a csapat szempontjából is.” – tette hozzá.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Max Verstappen nem is kívánhatott volna szebb születésnapi ajándékot magának, mint egy hétvégi...

Hozzászólások

( komment)