Megosztás:

McLaren: Jövőre újra dobogós eredményekért harcolhatunk

Bajnoki győzelemre viszont egyelőre nem számít a brit istálló.
Bajnoki győzelemre viszont egyelőre nem számít a brit istálló. © McLaren

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown abban bízik, a patinás brit istálló a Renault motorjaival 2018-ban ismét dobogós eredményekért harcolhat.

A wokingi gárda az idei szezont követően felbontja együttműködését jelenlegi motorpartnerével, a Hondával, és jövőre már a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben.

A váltáshoz nagy reményeket fűznek, hiszen idén már a Red Bull Racing is meglehetősen versenyképesnek mutatkozott a franciák motorjaival.

Ráadásul jövőre is a csapattal marad a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, aki Zak Brown elmondása szerint soha nem attól tette függővé a folytatást, hogy a Hondával versenyeznek-e 2018-ban.

„Soha nem jött oda, és mondta, hogy ’új motorra lesz szükségünk’” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport kérdésére.

„Fernando csak szerette volna tudni, mik a terveink ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz az erőforrásunkkal.”

A Hondával való szakítás rengeteg pénzbe kerül a McLarennek, hiszen eddig ingyen kapták az erőforrásokat, jövőre viszont már fizetniük kell a Renault-motorokért, ráadásul Alonso fizetését is nekik kell állniuk.

„Kiváló részvényeseink vannak, akik a teljesítményt helyezik az előtérbe. És rengeteg pénzünk van a bankban!” – reagált Brown, majd hozzátette, nagyon optimistán várják az új idényt.

„Olyan ez, mint egy új kezdet. Most megvan mindenünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk.”

A McLaren-főnök mindazonáltal figyelmeztet, a szintén a Renault motorjait használó Red Bull jövőre még vélhetően előnyben lesz velük szemben.

„A srácok az élen nagyon gyorsak. A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk. Abban bízunk, hogy dobogós eredményeket szerzünk. Ha viszont a dobogós helyet tűzzük ki célul, és végül a negyedik helyen végzünk, csalódottak leszek. De ami azt illeti, ez is a legjobb eredményünk lenne évek óta...”

„Hogy nyerhetünk-e bajnoki címet jövőre? Attól tartok, ezzel kicsit magasra tennénk a mércét.”

Brown mindazonáltal elárulta, eddig tetszett mindaz, amit a Renault-tól láttak.

„Párszor már voltunk a Renault gyárában, és tetszett, amit láttunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Halálos fenyegetéseket kapott a múlt hétvégi Amerikai Nagydíj után a Max Verstappen ellen hozott...

Hozzászólások

( komment)