Mercedes: Időre van szükségünk - F1VILÁG.HU

Mercedes: Időre van szükségünk

HIRDETÉS

Norbert Haug, a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója úgy véli, el kell fogadniuk azt a tényt, hogy egy F1-es csapatnak időre van szüksége ahhoz, hogy két ilyen nehéz év után a világbajnoki címért szállhasson harcba.


Norbert Haug, a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója úgy véli, el kell fogadniuk azt a tényt, hogy egy F1-es csapatnak időre van szüksége ahhoz, hogy két ilyen nehéz év után a világbajnoki címért szállhasson harcba.

A szakember az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva elmondta, a Red Bullnak is évekbe telt, míg felépítette győztes csapatát, mely idén is domináns szerepet tölt be a Forma-1-ben.

„A Red Bull esetében például öt évbe telt, amíg felépítettek ezt a rendszert, az első győzelmüket pedig Sebastian Vettel aratta a Toro Rossóval, ami egy hasonló autó volt” – fogalmazott a szakember.

„Minden tiszteletem az övüké, de ez időigényes folyamat. El kell fogadnunk, hogy időre van szükségünk. Nem mostantól számított két évről beszélek, de egy hosszabb időszakról. Ha öt évnél kevesebb idő alatt sikert érsz el anélkül, hogy feleslegesen szórnád a pénzt, akkor nagyon különleges vagy.”

A Mercedes tavaly saját csapatával tért vissza a Forma-1-be, miután felvásárolta a 2009-ben világbajnoki címet szerző Brawn GP-t.

Az akkori sikereket azonban a német gyártó nem tudta megismételni, és habár az idei szezonnak is nagy reményekkel vágott neki, mindezidáig nem sikerült harcba szállnia a győzelmekért, mi több, még csak dobogóra sem állhattak versenyzői.

„Elképzelhető, hogy túl magasak voltak-e az elvárásaink. De voltak hűtési problémáink, melyeket muszáj volt megoldanunk. Amikor pedig a vonat elindul, neked pedig mögötte kell loholnod, akkor nagyon nehéz felzárkózni.”

Haug hozzátette, a Mercedes dolgát az is jócskán megnehezíti, hogy a Forma-1 történetének talán legerősebb mezőnyében kell versenyezniük manapság.

„Kétségkívül az idei évben rendkívül erős versenytársakkal kell szembeszállnunk, valószínűleg a Forma-1 történetében a legerősebb ellenfelekkel. Van három csapat, mely versenyeket nyert. A McLaren olyan helyzetben volt, hogy több győzelmet is arathatott volna, akárcsak a Ferrari. Természetesen a Red Bull nyert legtöbbször, de mind a Ferrari, mind a McLaren lenyűgöző módon zárkózott fel, mi pedig a negyedik helyen tanyázunk.”

Hirdetés

A szakember mindazonáltal meg van győződve arról, hogy a Mercedes az elmúlt versenyeken közelebb került az élmezőnyhöz.

„Azt hiszem, a legfontosabb dolog, hogy koncentráltak vagyunk. Hosszú út áll előttünk, és nagyon keményen dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!