A Mercedes nem akar kiszállással fenyegetőzni - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem akar kiszállással fenyegetőzni

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda azt mondja, a német gyártónak nem áll szándékában a Forma-1-ből való kilépéssel fenyegetőzni – ahogy tette azt a Ferrari.

Az elmúlt hetekben a Forma-1-es gyártók körében nagy vihart kavartak a Liberty Media jövőbeli motorszabályokra vonatkozó tervei – a Mercedes és a Renault is elégedetlenségének adott hangot, a Ferrari pedig leszögezte, ha nem megfelelő módon alakítják a regulákat, nem kizárt, hogy hátat fordítanak az F1-nek.

A Forma-1-es gyártóknak az nem tetszik, hogy az egyszerűbb, olcsóbb és hangosabb motorok helyett a Liberty Media tervei szerint újra egy nagyon költséges megoldás születhet.

Bár a Mercedes is változtatásokat szeretne, Lauda kijelentette, továbbra is elkötelezettek a Forma-1 iránt, és nem akarnak kiszállni.

„Ez nonszensz” – mondta rövid, ám annál egyértelműbb üzenetében az osztrák.

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul azt mondta, szeretnék végre látni, milyen irányba indul el a Forma-1 2020 után.

„Látni akarjuk a nagyobb képet, és tudni szeretnénk, hol tart majd a Forma-1 2021-ben” – fogalmazott a francia gyártó főnöke, majd hozzátette, azzal nem lenne problémájuk, hogy egységesítenének bizonyos alkatrészeket, például az akkumulátorokat.

„Nem lenne ezzel problémánk. A Renault egy autógyártó, nem egy akkumulátorgyártó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!