Megosztás:

A Mercedes számára már elkezdődött a 2018-as bajnokság

A szezon utolsó versenyein sem pihen a világbajnok istálló.
A szezon utolsó versenyein sem pihen a világbajnok istálló. © MexicoGP

Hiába zsebelte be mindkét világbajnoki címet a Mercedes, a német istállónál nincs megállás: Toto Wolff elárulta, a szezon utolsó versenyein is nyerni akarnak, emellett pedig már gőzerővel készülnek a 2018-as szezonra.

Lewis Hamilton a legutóbbi, Mexikói Nagydíjon szerezte meg újabb világbajnoki címét, a konstruktőri címet pedig már korábban bebiztosította a Mercedes.

A stuttgarti gyártó természetesen már javában dolgozik jövő évi autóján, hétvégén, Brazíliában, illetve a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon pedig már olyan újításokat is pályára visz, melyek rendkívül fontosak lehetnek 2018-ban.

„Csábító arra gondolni, hogy most, hogy mindkét világbajnoki cím biztosítva van, lekerült rólunk a nyomás a 2017-es idény hátralévő két versenyére” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója. „De ez nem is állhatna távolabb az igazságtól!”

„Csapaton belül mi már úgy tekintünk a következő két versenyhétvégére, mint a 2018-as évad első két versenyére! Ezen a két versenyen nyerni akarunk, hogy megtartsuk a pozitív lendületet a télre.”

„Nem fogunk visszavenni azért, mert a bajnoki küzdelmet már megnyertük.”

A Mercedes megerősítette, Brazíliában és Abu Dhabiban számos olyan tesztet elvégeznek majd, melyek a 2018-as autó fejlesztését segítik.

Éppen ezért nem kell majd meglepődni azon sem, ha a Mercedes autóit a szabadedzéseken a teszteken megszokott mérőberendezésekkel szerelik majd fel.

Nemcsak a versenypályán, hanem a bokszutcában is szeretne javulni a német istálló, ezért új technológiákat is kipróbálnak majd, melyeknek köszönhetően gyorsabbá válhatnak kerékcseréik a következő idényben.

„Ahogy az elmúlt versenyek megmutatták, nyerni soha nem könnyű” – mondta Wolff. „A Red Bull két győzelmet szerzett az elmúlt négy versenyen, és bár a másik kettőt mi gyűjtöttük be, a Ferrari továbbra is rendkívül komoly ellenfélnek számít.”

„Habár az idei bajnokság eldőlt, a 2018-as már el is kezdődött!”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

2002-ben debütált a Forma-1-ben, az idei szezont követően pedig végleg távozik a száguldó...

Hozzászólások

( komment)