Mercedes: Veszélyes azt gondolni, hogy mi vagyunk a favoritok - F1VILÁG.HU

Mercedes: Veszélyes azt gondolni, hogy mi vagyunk a favoritok

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint nagy hibát követnének el azzal, ha arra számítanának, ők lesznek az abszolút favoritjai a hétvégi Belga Nagydíjnak.

A spa-francorchampsi pálya papíron nagyon is fekszik a német istálló versenyautóinak, miután azonban a Ferrari a szezon első felében rendkívül komoly ellenfélnek bizonyult, Wolff szerint mindenre fel kell készülniük.

„Papíron Spa fekszik az autónknak, hiszen ez egy olyan pálya, ahol az aerodinamikai hatékonyság különösen fontos. De a feltételezések veszélyesek” – mondta Wolff. „Túl sokszor láttuk már idén, hogy a papírforma átíródik egyik hétvégéről a másikra.”

„Szóval mi nem feltételezgetünk semmit: ki kell pipálnunk a feladatokat a listánkon, és meg kell győződnünk arról, hogy a lehető legjobb munkát végezzük annak érdekében, hogy maximalizáljuk a bennünk rejlő potenciált, és minél több pontot gyűjtsünk.”

„A motiváció és eltökéltség a gyárunkban nagyobb, mint valaha. Magyarországon láthattuk, miben rejlik a csapatunk erőssége – a szezon második felét pedig arra szeretnénk felhasználni, hogy megmutassuk ezt az erőt.”

Habár a bajnoki csata a Mercedes és a Ferrari között zajlik, Wolff pontosan tudja, a Red Bullra is oda kell figyelniük, az osztrák istálló ugyanis képes arra, hogy az élmezőnybe verekedje magát, és pontokat raboljon tőlük.

„Az alapján, amit az idény első felében láttunk, az erősorrend pályáról pályára változhat. A Red Bull is fenyegetést jelent, ha építeni tudnak arra a teljesítményre, amit Magyarországon mutattak. Szóval leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, alázatosnak kell lennünk az erősségeinkkel, és szorgalmasnak a gyengeségeinkkel kapcsolatban, és lépésről lépésre kell haladnunk a bajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!