Megosztás:

A Mercedesnél elkezdtek aggódni Bottas miatt

A Mercedes beállításaival küszködik a finn pilóta.
A Mercedes beállításaival küszködik a finn pilóta. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, aggasztónak tartja Valtteri Bottas közelmúltbéli gyenge formáját, ám biztos abban, a finn versenyző hamarosan magára talál.

Bottas a nyári szünet óta képtelen tartani a lépést csapattársával, Lewis Hamiltonnal, a Maláj Nagydíj után pedig maga a finn pilóta mondta azt, pályafutása legnehezebb időszakát éli most meg.

A Mercedes F1-es csapatát irányító Wolff bevallotta, aggódik Bottas miatt.

„Igen, aggódom miatta, mert azt akarom, hogy Valtteri jól teljesítsen” – mondta a szakember.

„Mindenki azt szeretné, ha Valtteri jól teljesítene. Úgy tűnik, jobban küszködik az autóra való ráérzéssel kapcsolatban, mint Lewis. Rengeteg tényező szerepet játszik, de meggyőződésem, hogy intelligenciájának köszönhetően összeállnak a kirakó darabkái.”

„Sok közös versenyünk lesz még, hogy megoldjuk ezt a problémát. A nagyon jó versenyzők képesek arra, hogy kihúzzák magukat a gödörből, és nincs kétségem afelől, hogy neki is sikerülni fog.”

„Egy nagyon okos valaki egyszer azt mondta, ’sima tengeren nem születnek jó matrózok’, és ha Valtteri képes lesz kimászni a gödörből, akkor meg fog tudni erősödni.”

„Idén láttunk már tőle nagyszerű teljesítményt, az elmúlt versenyeken pedig mélypontra jutott. De senki sem kételkedik Valtteriben.”

Wolff hozzátette, nem Bottas képességeivel van baj, egész egyszerűen versenyautójának beállításaira nem tud ráérezni.

„Szeszélyes autónk van. Nagyon szűk tartományban tud csak dolgozni a gumikkal, szűk az a tartomány, ahol optimális tapadást nyújtanak. És a 2017-es év arról szól, hogy benne tudunk-e maradni ebben a tartományban, vagy kicsúszunk-e belőle.”

„Ebben a vezetési stílusnak komoly szerepe van. Lewis jobban tud alkalmazkodni a problémához, mint Valtteri. De a vezetési stílus megváltoztatása nem egy olyan dolog, ami bárkinek is könnyen megy.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sajtóhírek szerint óriási összegeket lenne hajlandó fizetni Max Verstappen szerződtetéséért a...

Hozzászólások

( komment)