Michael: Nem ismétlődnek meg Button problémái - F1VILÁG.HU

Michael: Nem ismétlődnek meg Button problémái

HIRDETÉS

Sam Michael határozottan cáfolta azokat a vélekedéseket, melyek szerint Jenson Button elmúlt időszakban mutatott gyengélkedésének legfőbb oka, hogy a brit túl érzékeny az autó beállításaira.



A McLaren sportigazgatója, Sam Michael határozottan cáfolta azokat a vélekedéseket, melyek szerint Jenson Button elmúlt időszakban mutatott gyengélkedésének legfőbb oka, hogy a brit sokkal érzékenyebb az autó beállításaira, mint csapattársa, Lewis Hamilton.

A 2009-es év legjobbja kiábrándítóan szerepelt az elmúlt időszakban: az utolsó négy versenyen csupán két pontot gyűjtött, legutóbb, Kanadában pedig végigszenvedte a hétvégét, és csak tizenhatodikként ért célba.

Sam Michael elárulta, Button vezetési stílusa sokban hasonlít Hamiltonéhoz, éppen ezért nyilvánvaló, hogy a brit nem emiatt küszködött Kanadában.

„Nincs szüksége sokkal precízebb beállításokra, mint Lewisnak” – mondta a szakember.

„Legtöbbször nagyon hasonló beállítású autóval köröznek. Persze mindig vannak apró dolgok, melyek eltérnek, hiszen kissé más a stílusuk, de nem sokkal érzékenyebb az autóra, mint Lewis.”

„Jensonnek a Kanadai Nagydíj hétvégéjének kezdetén volt némi problémája a váltóval, és sok pályaidőt veszített emiatt. Onnantól kezdve kipróbáltunk néhány dolgot a beállításokkal, megpróbáltunk feltárni bizonyos területeket, de utólag belegondolva talán nem kellett volna ezt tennünk.”

Michael hozzátette, Button számára a túlzott gumikopás okozta a legtöbb problémát Montrealban, a csapatnál azonban biztosak benne, Valenciában nem ismétlődik meg a probléma.

„A gumikopás mértéke teljesen más volt, mint Lewis esetében, és minden okunk megvan arra, hogy azt gondoljuk, sikerült megértenünk a problémát, és könnyedén áthidalhatjuk Valenciában.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!