Nem szabad elhamarkodott intézkedéseket hozni - F1VILÁG.HU

Nem szabad elhamarkodott intézkedéseket hozni

HIRDETÉS

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hozniuk a Forma-1 elöljáróinak Jules Bianchi múlt hétvégi balesete után – így nyilatkozott a minap Richard Cregan, az Orosz Nagydíj tanácsadója.


Nem szabad elhamarkodott döntéseket hozniuk a Forma-1 elöljáróinak Jules Bianchi múlt hétvégi balesete után – így nyilatkozott a minap Richard Cregan, az Orosz Nagydíj tanácsadója.

Noha a szocsi verseny szervezői alaposan megvizsgálták a Japánban történteket, hogy tanuljanak az esetből, Cregan szerint jól meg kell gondolni, mielőtt drasztikus lépésre szánja el magát a sport.

„Mi megtettünk mindent, amit kértek tőlünk, bizonyos dolgokat illetően még egy kicsit többet is” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Azt gondolom, a történtek rávilágítanak arra, hogy soha nem lehet megelégedni a biztonsággal. A legfontosabb dolog, hogy tanuljunk belőle és ne ugorjunk bele mindenféle következtetésbe – ez a kulcs.”

„Tudom, hogy könnyű úgy mondani bizonyos dolgokat, hogy az ember nem érintett benne – és gondolatban én is Jules-lel és a családjával vagyok –, de meg kell bizonyosodnunk arról a hétvégi versenyt megelőzően, hogy nem tehetünk többet a biztonságért.”

„Ami pedig a hosszabb távú intézkedéseket illeti, meg kell néznünk, hogyan lehetne javítani a biztonságon. Amikor egy ilyen szörnyű baleset történik, akkor mindig rá kell jönnünk, hogy történhetnek ilyen dolgok, és milyen veszélyes is tud lenni ez a sport.”

„A mi feladatunk az, hogy amennyire csak lehet, minimalizáljuk a kockázatot, és megbizonyosodjunk arról, a lehető legbiztonságosabban járunk el minden érintett érdekében.”

„Soha nem szabad félvállról venni a biztonságot, folyamatosan oda kell rá figyelni. Bármi megtörténhet – soha nem szabad azt mondani, hogy ilyen nem fordulhat elő. Ha összejönnek a körülmények, sajnos ilyen dolgok történhetnek.”

Cregan kiemelte, Jules Bianchi balesete ismét rávilágított arra, milyen fontos, hogy jól kvalifikált szakemberek végezzék a munkájukat a pálya szélén.

Hirdetés

„Meg kell bizonyosodni arról, hogy a mentést végző autók üzemeltetői, az orvosi csapat a lehető legjobban képzett arra, hogy ellássa feladatát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!