Nem technikai hiba okozta Hamilton kicsúszását - F1VILÁG.HU

Nem technikai hiba okozta Hamilton kicsúszását

HIRDETÉS

Lewis Hamilton megpördülését nem technikai hiba okozta az Osztrák Nagydíj időmérőjének végén, erősítette meg a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.


Lewis Hamilton megpördülését nem technikai hiba okozta az Osztrák Nagydíj időmérőjének végén, erősítette meg a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

Hamilton idei leggyengébb időmérőjét teljesítette és csak a kilencedik pozícióból vághat majd neki a vasárnapi megmérettetésnek, miután első mért körét a pálya elhagyása miatt törölték, utolsó próbálkozása alkalmával pedig megpördült a kettes kanyar féktávján a Q3-ban.

A brit pilóta az eset után értetlenül állt a történtek előtt, és elmondta, hogy „csak túl keményen nyomtam a fékpedált”, de nem tudta megmondani, minek tudható be a kipördülés.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff később megerősítette, hogy nem volt technikai probléma Hamilton autójával, pilótája valószínűleg csak szerencsétlen volt, hogy nem tudta irányítása alatt tartani versenygépét, amit vélhetően egy pukli dobott meg pont rossz pillanatban.

„Nem láttunk semmi rendellenességet az autóján” – mondta a szakember. „Szerintem csak nem volt szerencséje. 10 méterrel később fékezett, egy kicsit nagyobb nyomás volt a fékpedálon, aztán egy pukli megdobta.”

„Ezek játszottak közre, és ezért úszott meg a hátulja és veszítette el az autó felett az uralmát, aminek a megpördülés lett a vége.”

Hamilton nem gondolja, hogy túlságosan keményen próbálkozott utolsó mért körén, és ez okozta a vesztét.

„Nem hiszem, hogy túl keményen nyomtam volna, a köreim az egész hétvégén jók voltak” – mondta. „Tudtam, hogy van extra időm a tarsolyomban.”

„Az autó teljesítményével minden a legnagyobb rendben, éppen ezért egy kicsit fáj, hogy nem tudtam előrébb végezni, de mindent megteszek, hogy holnap minél több pozíciót nyerjek.”

Hirdetés

„Még hosszú az út, senki ne írjon le.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg, aki a harmadik helyről vághat majd neki a futamnak, miután nem tudott harcba szállni a Williams diójával, elmondta, hogy beáldozta időmérős beállításait egy jobb versenybeállítás reményében.

„A pálya állapota más irányba ment, mint arra számítottam, így az időmérőn elég nagy volt az autó alulkormányozottsága” – magyarázta a német pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!