Megosztás:

Nem volt könnyű versenye Hamiltonnak

Hamilton 59 ponttal vezeti a világbajnokságot Vettel előtt.
Hamilton 59 ponttal vezeti a világbajnokságot Vettel előtt. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben, ám egyáltalán nem élte meg könnyű versenyként a Japán Nagydíjat.

Hamilton 59 ponttal vezeti a pontversenyt Sebastian Vettel előtt, miután a német műszaki probléma miatt kénytelen volt feladni a Japán Nagydíjat. A brit ezután uralta a mezőnyt, azonban volt néhány pillanat – legfőképp a verseny végén – amikor a mögötte autózó Max Verstappen megnehezítette a dolgát.

„A verseny első fele teljesen az irányításunk alatt volt” – kezdte Hamilton a beszámolóját. „De a futam második fele sokkal nehezebben alakult. A gumik, az autó egyensúlya, a forgalom mind sok időbe került. Aztán a virtuális biztonsági autó alatt jó munkát végeztünk. Az első abroncsok nem működtek jól, szóval masszív alulkormányzottsággal küzdöttem.”

„Aztán hirtelen mögöttem volt Verstappen. Nagyon nagy lett tükrömben, de szerencsére az autóm egyben maradt és nem hibáztam. Nagyon büszke vagyok erre.”

A kérdésre, magáénak érzi-e már a világbajnoki címet, miután ekkora előnnyel vezet, Hamilton így válaszolt: „Nem mondanám, hogy a kezemben van. Még mindig 100 pontot lehet szerezni. Továbbra is tövig fogom nyomni a gázt.”

Vettelnek nem volt szerencséje ma, ezt látva pedig Hamilton különösen értékeli, hogy az ő autója megbízhatóan működik.

„Természetesen nagyon balszerencsés volt, hiszen nem az ő hibája volt” – mondta a brit. „Ezek a motorok annyira komplexek, de amit én mondhatok, csak az, hogy a fiúk nálunk fantasztikus munkát végeznek, annyira lelkiismeretesek és hibátlanul dolgoznak a gyárban is. Szóval nagy köszönet mindenkinek, lenyűgözően dolgoznak, és remélem, hogy büszkévé teszem őket.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen úgy érzi, ha nem tartják fel őt a vasárnapi verseny...

Hozzászólások

( komment)