Newey: Nem lehet fogást találni Vettelen - F1VILÁG.HU

Newey: Nem lehet fogást találni Vettelen

HIRDETÉS

A Red Bull Racing főtervezője, Adrian Newey úgy érzi, Sebastian Vettel az elmúlt évek során olyan sokat fejlődött, hogy nemigen vannak gyengeségei versenyzőként.


A Red Bull Racing főtervezője, Adrian Newey úgy érzi, Sebastian Vettel az elmúlt évek során olyan sokat fejlődött, hogy nemigen vannak gyengeségei versenyzőként.

A német pilóta negyedik világbajnoki diadalát biztosította be a vasárnapi Indiai Nagydíjon aratott győzelmével, ezzel bebetonozta helyét a Forma-1 történetének legnagyobbjai közt.

„Nagyon tehetséges volt korábban is, de kezdetben, például 2009-ben még időnként elég nyers volt, mostanra viszont hihetetlenül komplex versenyzővé vált” – mondta Adrian Newey, a Red Bull Racing főtervezője.

„2009-ben és 2010-ben alkalmanként lehetett őt kritizálni meggondolatlan húzásai, és esetleges balesetei miatt. És talán azért is kapott bírálatot, hogy nem tud előzni, mert sokan úgy érezték, ha nem a pole-ból rajtolna, nem lenne ennyire jó.”

„De azt gondolom, most már tényleg nem lehet ilyen kritikákat megfogalmazni vele szemben. Nagyon nehéz rést találni a pajzson az ő esetében.”

„Sokan megkérnek arra, hogy hasonlítsam össze azokat a versenyzőket, akikkel volt szerencsém dolgozni, de a helyzet az, hogy teljesen igazságtalanok ezek az összehasonlítások. Az egyetlen dolog, amiben mindannyian ugyanolyanok, hogy jól vezettek, és ugyanakkor fejlődtek is.”

„És hihetetlen visszajelzéseket adtak, miután kiszálltak az autóból. Véleményem szerint ez azt jelenti, hogy miközben vezetnek, képesek tervezni előre, tudják, mit fognak csinálni a versenyen. Aztán kiszállnak az autóból, és folytatják a tanulást, és alaposan kielemzik, mi történt az adott futamon.”

„Ez Sebastian esetében folyamatosan megfigyelhető – az embernek az a benyomása, hogy valahányszor autóba ül, sokkal több tudásanyaggal rendelkezik, mint amikor utoljára kiszállt belőle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!