Megosztás:

Palmernek van esélye arra, hogy a Renault-nál maradjon

A brit eddig nem remekelt, szerződése pedig lejár az év végén.
A brit eddig nem remekelt, szerződése pedig lejár az év végén. © Renault Sport F1 Team

A Renault Forma-1-es csapatánál nyitottak arra, hogy megtartsák 2018-ra Jolyon Palmert, amennyiben a brit versenyző javítani tud teljesítményén az év második felére.

Palmer sokat küszködött a 2017-es szezon első felében, egyszer sem sikerült pontot szereznie, és az időmérőkön sem sikerült legyűrnie csapattársát, Nico Hülkenberget.

Palmer szerződése az idény végén lejár, a Renault pedig a hírek szerint több versenyzővel is egyeztetéseket folytat, és Robert Kubicának is esélye lehet a francia istálló ülésére.

Cyril Abitbeoul, a Renault ügyvezetője ennek ellenére azt mondja, nyitottak arra is, hogy megtartsák Palmert a következő szezonra.

„Őszintén szólva, ha sikerül fordítania a helyzeten – amit tavaly is megtett –, akkor teljesen nyitottak vagyunk a közös jövőre, még egy szezon erejéig” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„A stabilitás jót tenne a csapatnak. Tavaly is ezt akartuk – miután érkezett Nico, nem akartuk mindkét versenyzőnket lecserélni. Szóval jól alakulhatnak a dolgok az ő számára is, de alapvetően a saját kezében a sorsa.”

„Tudja, hogy egyéves szerződése van, és megérti azt is, hogy a csapatnak ki kell értékelnie a lehetőségeit a jövőre nézve.”

Abiteboul kifejtette, Palmer többször bizonyította, képes a jó teljesítményre, de elveszítette az önbizalmát a sorozatos műszaki- és vezetői hibák után.

„Nagyon jó dolgokat láttunk tőle a téli teszteken, az idény során, és az edzéseken is. Képes nagyszerű tempót kihozni az autóból, képes nagyon jó munkát végezni és pontos visszajelzéseket adni. Ugyanakkor voltak hibák, és elszalasztott lehetőségek. Nyilván nem segítettek a műszaki hibák sem, melyek egyértelműen többször fordultak elő az ő esetében.”

„És szerintem ez önbizalomhiányhoz vezetett az ő esetében. Képtelen leszegett fejjel dolgozni a nehézségek közepette. És ez az önbizalomhiány vezetett abba a szituációba, melyben most vagyunk.”

„Nagyon próbálom megvédeni őt, és szinte naponta mondom neki, hogy a csapat mögötte áll.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 egyik leglátványosabb és legemlékezetesebb előzéseként tartják számon Nelson Piquet...

Hozzászólások

( komment)