Perez: Elfogadhatatlan, ami történt! - F1VILÁG.HU

Perez: Elfogadhatatlan, ami történt!

HIRDETÉS
Motor Racing - Formula One World Championship - Azerbaijan Grand Prix - Qualifying Day - Baku, Azerbaijan

Sergio Perez szerint egyértelműen csapattársa a hibás az Azerbajdzsáni Nagydíjon történt ütközés miatt, ami a dobogós helyezésbe került a Force India számára.

Sergio Perez és Esteban Ocon a negyedik, illetve ötödik helyen haladtak a biztonsági autót követő új rajt után, azonban a 2-es kanyarban összeütköztek, és mindketten hátracsúsztak. Mivel az esetet megelőzően mindketten a futamgyőztes Daniel Ricciardo előtt voltak, és az ekkor előttük autózó pilóták mind hátrasorolódtak a verseny további részében, a Force India akár meg is nyerhette volna a futamot.

„A csapat számára egy remek lehetőséget romboltunk le” – nyilatkozta Perez, aki a verseny egy későbbi szakaszában állt ki az autó sérülése miatt.

„Úgy érzem, én semmit nem tudtam tenni, hogy elkerüljem az ütközést” – folytatta a mexikói. „A fal mellett voltam, nem volt hova mennem. Nagyon kár érte, túlságosan agresszív volt. Karrierem során voltak kemény csapattársaim, de mindig meghagyták a helyet.”

„Ami ma történt, teljességgel elfogadhatatlan a csapat számára. Azt hiszem, ahogyan ma versenyzett, az nem volt helyes. Nem gondolkodott.”

Esteban Ocon végül a hatodik helyen ért célba, ám természetesen ő is csalódott az ütközés miatt – arról azonban nem beszélt, hogy vállalja-e a felelősséget az incidensért.

„Természetesen sosem jó ilyen incidensbe keveredni” – mondta Ocon. „Sok helyet veszítettem, de így is sikerült néhány pontot szereznünk a csapatnak. Az első kanyar után hozzámért, majd amikor a 2-es kanyar belső ívén voltam, újra összeértek az autók. Sajnos ilyen a versenyzés, néha előfordul. Meg fogjuk beszélni a dolgot, ilyen nem történhet a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!