Perez: A második ütközésről nem én tehetek - F1VILÁG.HU

Perez: A második ütközésről nem én tehetek

HIRDETÉS
Fotó: Sahara Force India

Kétszer is összeütközött egymással a vasárnapi Belga Nagydíjon a Force India versenyzőpárosa, Sergio Perez és Esteban Ocon.

A két versenyző már rögtön a rajt után összeakaszkodott, majd a verseny második felében Ocon próbált elmenni Perez mellett, amikor az a falnak szorította csapattársát.

Perez újságíróknak nyilatkozva a belgiumi verseny után azt mondta, az első incidensért vállalja a felelősséget, a második ütközés viszont azért következett be, mert Ocon túl optimista volt.

„Az első ütközés 100 százalékig az én hibám volt. Ezt el kell ismernem. Hibáztam a rajtnál, túl későn startoltam, és nem voltam megfelelő motormódban, szóval 50 százalékkal kevesebb motorerőm volt” – mondta Perez. „Egyáltalán nem láttam őt magam mellett.”

„Ami a második incidenst illeti, Esteban szerintem túl optimista volt, mert ott nem volt hely két autónak. Ott volt neki az egész egyenes, hogy megcsinálja az előzést, szóval kár, hogy összeértünk. Tönkretettük a saját versenyünket.”

„Nagyon csalódott vagyok magam miatt. Ez volt az első, hogy valamit rosszul csináltam, és ezt el kell ismernem. Ez az első ütközésre vonatkozik. A második túlságosan határeset volt, nem volt helye Estebannak.”

„Beszélnünk kell erről, és ha visszatekintünk, láthatjuk, hogy minden Bakuban kezdődött. De tovább kell lépnünk csapatként. Sok pontot veszítettünk ma, a többiek pedig zárkóznak fel.”

A verseny után egyébként a Force India csapata azonnal jelezte, Perez és Ocon a továbbiakban nem harcolhat egymással a versenyeken.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!