Megosztás:

Räikkönen mint csapattárs? Vettel így látja!

Vettel szerint fontos, hogy a pilóták tisztelni tudják csapattársukat.
Vettel szerint fontos, hogy a pilóták tisztelni tudják csapattársukat. © Singapore GP

Az F1-es csapattársak közötti nézeteltérések megmérgezhetik az istállón belüli hangulatot, a Ferrari pilótái azonban látszólag jól kijönnek egymással – Vettel elmondta, mi áll ennek a hátterében.

Vettel a Motorsport.com-nak adott nyilatkozatában elmesélte, szerinte nem érdemes ideális csapattársi képet formálni, hiszen soha nem ők döntik el, hogy ki versenyezzen mellettük.

„Ez nem a te döntésed” – mondta a német. „És nem is gondolom, hogy az kellene, hogy legyen, szóval nekem mindegy. Nyilvánvalóan könnyebb a helyzet, ha olyasvalakivel kell együtt dolgozni, akit tisztelni tudsz.”

Korábban Räikkönen is nyilatkozott már úgy, hogy örül, hogy Vettel a Ferrari másik pilótája, hiszen remekül tudnak együtt dolgozni, a négyszeres világbajnok pedig elmondta, az eddigi csapattársai közül határozottan a finn a legjobb.

„Sokszor az emberek megpróbálják sokkal jobban megnehezíteni a dolgokat, mint kellene – különösen a Forma-1-ben. Szóval jó, ha olyan mellett tudsz dolgozni, akivel nincsenek politikai játszmák és félreértések.”

„Ebből a szempontból Kimi valószínűleg a legjobb csapattárs, aki valaha mellettem volt. Ő nagyon egyenes ember. De jól kijövök Daniel Ricciardóval is.”

Vettel korábban Mark Webber csapattársa volt a Red Bullnál, akkoriban elég sok félreértés adódott köztük, erre ő is így emlékszik a mai napig.

„Mark Webberrel megvoltak köztünk a különbségek. Azt is el kell mondjam, hogy más generációba tartozunk, szóval már az elejétől kezdve nem álltunk túl közel egymáshoz. De hát ez van.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Hogy marad-e Alonso a McLarennél vagy egyáltalán a száguldó cirkuszban, azt még nem tudjuk.

Hozzászólások

( komment)