Megosztás:

Räikkönen: A Ferrari végig bajnokesélyes lesz

Räikkönen idei leggyengébb eredményét érte el Montrealban.
Räikkönen idei leggyengébb eredményét érte el Montrealban. © Scuderia Ferrari

A Kanadai Nagydíjon csak 7. lett, ezzel idei leggyengébb eredményét érte el a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen, a korábbi világbajnok azonban biztos benne, az olasz istálló egészen a szezon végéig esélyes lesz a vb-címre.

A Ferrari számára nem a várakozásoknak megfelelően alakult a montreali hétvége, hiszen a Mercedes kettős győzelmet aratott, a vb-éllovas Sebastian Vettel pedig csak 4. lett.

Räikkönen sem remekelt: a finn versenyző problémákkal küszködött hétvégén, és csak a 7. helyen intette le a kockás zászló.

„Elég hullámzóan alakult eddig az idei szezon” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Hosszú még az idény, szoros és kemény küzdelem vár ránk végig. Minden csapatnak vannak problémái. A lényeg, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a jó és a rossz hétvégékből egyaránt, és tovább javítsunk az autón.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari egészen az idény végéig bajnokesélyes lesz-e, a finn így felelt: „Nem látom okát annak, miért ne történhetne így.”

„Az embereknek persze lehetnek kétségeik az alapján, amit az elmúlt években láttak. De idén már bizonyítottuk, hogy sokkal jobb helyzetben vagyunk, és meggyőződésem, hogy a többi csapathoz hasonlóan nekünk is sikerül majd tovább javítani a csomagunkon.”

„De fontos volna, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből, és minimalizáljuk a kevésbé jó versenyhétvégék számát.”

Räikkönen jelenleg a 4. helyet foglalja el a tabellán, hátránya 68 pont az összetettben csapattársa, Vettel mögött.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen bevallotta, nagyon tart attól, hogy 2018-ban sem lesz...

Hozzászólások

( komment)