Räikkönen: A gumik miatt nem voltam elég gyors - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A gumik miatt nem voltam elég gyors

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A gumik következetlen viselkedése miatt képtelen volt a legtöbbet kihozni a Ferrari versenyautójából a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén Kimi Räikkönen.

Räikkönen az 5. helyről vág majd neki a 2017-es szezon utolsó versenyének, miután 7 tizedmásodperccel elmaradt a pole pozíciót megszerző Valtteri Bottastól a kvalifikáción.

Eközben a másik Ferrarival Sebastian Vettel a 3. leggyorsabb volt, ám ő is több mint fél másodperccel csúszott le a pole-ról.

„Azt gondolom, az autó nagyon jó volt, de nehéz volt következetesen működtetni a gumikat” – mondta Räikkönen az időmérő edzés után.

„Jól éreztem magam az autóban, de a gumik bizonyos kanyarokban nagyon jók voltak, máshol pedig nehezen lehetett őket működtetni.”

Arra a kérdésre, hogy kifejezetten a gumikkal volt-e gond szombaton, a finn így felelt: „Jó volt a tapadásuk, de kicsit „harapósak” voltak, és az utolsó körön túlkormányzottsággal küszködtem, mint ahogy a 11-es kanyar kijáratán is, ez negatívan befolyásolta a következő pár kanyart.”

„Úgy éreztem, gyors az autó, de nem igazán tudtam kihasználni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!