Räikkönen: Megfizettem a hibáim árát - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Megfizettem a hibáim árát

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Kiábrándítóan szerepelt a Japán Nagydíjon szombati napján a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen, akinek délelőtti balesete után ki kellett cserélni a váltót is autójában.

Räikkönen a harmadik szabadedzésen törte össze versenygépének bal oldalát, az időmérő előtt pedig a Ferrari úgy döntött, kicseréli a váltóművet a finn autójában.

A korábbi világbajnok így 5 rajthelyes büntetés tudatában vágott neki az időmérő edzésnek, ahol szintén nem vezetett hibamentesen.

A Ferrari versenyzője végül a 6. legjobb időt autózta, a vasárnapi versenyt pedig a büntetések után a 10. pozícióból kezdheti meg.

Räikkönen az időmérő után úgy nyilatkozott, a csapat „nagyszerű munkát végzett”, de „nyilván az ember megfizeti a hibái árát”.

„Elkövettem ma egy hibát, ki kellett cserélnünk a váltót, és ez nyilván nem volt ideális felkészülés az időmérőre. Főleg azok után, hogy pénteken nem körözhettünk sokat a pályán.”

Räikkönen végül bejutott a Q3-ba az időmérő edzésen, ám első mért körét félbe szakította.

„Az autó rendben volt, de amikor igazán meg kellett nyomnom, elkövettem egy hibát a Q3-ban, az első mért körömön, és aztán második próbálkozásra egy meglehetősen átlagos időt futottam.”

„Elég nehéz megítélni, hogy a hiba nélkül hol végezhettünk volna. Nyilván nem ideális a rajtpozícióm, de jó autónk lesz, szóval majd meglátjuk, hogy alakul.”

Hirdetés

A másik Ferrarival Sebastian Vettel 3. lett az időmérőn, ám miután Valtteri Bottast is hátrébb sorolják váltócsere miatt, a német a 2. pozícióból startolhat Szuzukában.

Videó: Így tört autót Räikkönen a 3. edzésen:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!