Räikkönen reméli, jövőre vb-címért harcolhat - F1VILÁG.HU

Räikkönen reméli, jövőre vb-címért harcolhat

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen abban bízik, 2017-ben az olasz istálló képes lesz a világbajnoki címért harcolni.


A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen abban bízik, 2017-ben az olasz istálló képes lesz a világbajnoki címért harcolni.

Bár a 2016-os idény jól indult a maranellói gárda számára, a Ferrari végül mégsem tudta tartani a lépést a Mercedesszel, sőt, végül a Red Bull Racinggel szemben is alulmaradt.

Sebastian Vettel révén az olaszok egy dobogós eredménnyel zárták a szezont, Räikkönen azonban sokat küszködött a gumikkal, és végül csak hatodik lett.

„Nem volt könnyű versenyem – bár az autó rendben volt, küszködtem a gumikkal, egyszerűen nem bírták sokáig” – mondta a finn versenyző. „Folyamatosan próbáltam életben tartani az első abroncsokat.”

„A rajt után jó pozícióban voltam, de küszködtem az első garnitúra lágy gumival. Az etap végén kicsit életre keltek, és javult a helyzet, de folyamatosan veszítettük a pozíciókat. Amikor Seb közel került hozzám, tudtam, hogy más taktikán van, ezért elengedtem.”

Räikkönen kifejtette, nem úgy alakult az idény, ahogy tervezték, de mindent megtesznek azért, hogy jövőre visszavágjanak.

„Nyilvánvaló, hogy nehéz éven vagyunk túl, messze voltunk attól, amit csapatként el szerettünk volna érni, de a közelmúltban igazán jól dolgoztunk, jól végeztük a feladatunkat. Így kell folytatnunk a munkát a továbbiakban is, és jövőre remélhetőleg az új autóval ott leszünk, ahol lenni szeretnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!