Räikkönen szívesen ralizna ismét - F1VILÁG.HU

Räikkönen szívesen ralizna ismét

HIRDETÉS

Forma-1-es pályafutását követően szívesen folytatná a ralizást a Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


Forma-1-es pályafutását követően szívesen folytatná a ralizást a Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A 32 éves pilóta az elmúlt két évben már hódolt szenvedélyének, hiszen, miután távozott a Ferrari F1-es csapatától, a rali-világbajnokság (WRC) mezőnyében próbált szerencsét.

A finn aztán szerződést kötött a Lotus csapatával, és visszatért a Forma-1-be, s bár korábban arról szóltak a hírek, szeretett volna részt venni a Finn Ralin, az enstone-i gárda nemet mondott kérésére.

Ez persze nem meglepő, hiszen korábban már megjárták azzal, hogy Robert Kubicát is elengedték a murvára: a lengyel 2011 februárjában, Olaszországban szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen, ami derékba törte Forma-1-es karrierjét.

Räikkönen az Autosportnak elmondta, ha befejezte pályafutását a Forma-1-ben, szívesen visszatér a raliba.

„Csinálni fogom szórakozásból” – nyilatkozta a „Jégember”.

„Főként azért akartam kipróbálni, hogy megtudjam, képes vagyok-e rá, vagy sem. Nagy rajongója vagyok, és mindig is úgy gondoltam, hogy ez egy igazán nehéz sportág, szóval ki akartam próbálni.”

„Még mindig szeretnék fejlődni benne, jól akarok teljesíteni. Ez egy olyan dolog, amivel majd foglalkozhatom akkor, ha idősebb leszek. Tuti, hogy csinálni fogom, ha egy kicsit több időm lesz rá.”

„A ralit és a Forma-1-et is élvezem. Jó lenne, ha mindkettőt egyszerre űzhetném, de az időbeosztás, illetve egyéb okok miatt erre nincs lehetőség.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!