Raikkönen továbbra is döntésképtelen – F1VILÁG.HU

Raikkönen továbbra is döntésképtelen

HIRDETÉS

A német és a finn sajtó után, Kimi Raikkönen a hitelesnek számító olasz Autosprint magazinnak is elmondta, hogy egyelőre még nem áll készen arra, hogy döntést hozzon jövőjéről.


A német és a finn sajtó után, Kimi Raikkönen a hitelesnek számító olasz Autosprint magazinnak is elmondta, hogy egyelőre még nem áll készen arra, hogy döntést hozzon jövőjéről.

A Ferrari egykori világbajnoka a tavalyi évben hagyta el az olaszokat, hogy helyet biztosítson Fernando Alonso számára.

Bár a finn pilóta tárgyalásban állt egykori munkaadójával, a McLarennel, mivel nem sikerült megegyeznie a vezetéssel az anyagiakban, úgy döntött, hogy egy évet kihagy, és idén kipróbálja magát a rali-világbajnokságban.

Mivel a Red Bull által támogatott Citroen Junior csapatát erősíti a WRC-ben, sokan arra számítottak, hogy a Red Bull Racing színeiben térhet majd vissza jövőre a Forma-1-ben, de az energiaital-gyárosok a múlt hónapban jelezték, hogy változatlan felállással indulnak 2011-ben.

Ugyan csak ismételni tudta önmagát, Raikkönen ismét elmondta, hogy egyelőre még nem gondol a jövő évre, ugyanis még nem érzi úgy, hogy döntenie kellene, ám tisztában van azzal, hogy hamarosan le kell ülnie menedzsmentjével, és körvonalaznia kell jövőbeli terveit.

„A televízióban meg szoktam nézni a forma-1-es versenyeket, azonban megmondom őszintén, hogy a vezetésen kívül semmi más nem hiányzik” – nyilatkozta a 30 éves finn pilóta az olasz Autosprint magazinnak.

„Abszolút higgadtan fogom majd meghozni a döntésemet, mindennemű külső nyomás nélkül. Mindössze egy évre szóló szerződést kötöttem a Citroennel, ami az idei év végén le fog járni, de mindezek ellenére semmit nem sürgetek, van még időm.”

A Ferrari, a McLaren, a Mercedes, és a Red Bull Racing már jelezte, hogy változatlan versenyzői felállással kezdi meg a következő idényt a Forma-1-ben, ám a Renault nem titkolta, hogy komolyan érdeklődik Raikkönen iránt, akit az egyenetlenül teljesítő Vitaly Petrov helyén, Robert Kubica mellett tudna elképzelni a vezetőség.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!