Räikkönen: Ugyanolyan motivált vagyok, mint eddig - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Ugyanolyan motivált vagyok, mint eddig

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen tagadta, hogy elveszítette volna motivációját azok után, hogy kiderült, 2014-ben a Ferrari versenyzőjeként folytatja pályafutását.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen tagadta, hogy elveszítette volna motivációját azok után, hogy kiderült, 2014-ben a Ferrari versenyzőjeként folytatja pályafutását.

A maranellói gárda az Olasz Nagydíjat követően jelentette be, jövőre a „Jégember” lesz Fernando Alonso csapattársa.

A döntés óta Räikkönen nem szerepelt túl jól a Forma-1-ben, az elmúlt három versenyen nem tudott a kilencediknél kedvezőbb pozícióból rajtolni, noha a versenyeken továbbra is jó formát mutat.

„Szerintem semmi sem változott, ugyanolyan motivált vagyok, mint a szezon elején” – nyilatkozta a finn azokra a véleményekre reagálva, melyek szerint már nem olyan motivált, mint korábban.

„Az a tény, hogy jövőre csapatot váltok, nem változtat semmin: még mindig versenyeket akarok nyerni idén. Nem érdekel a puszta körözgetés, mindig a tőlem telhető legjobbat akarom nyújtani, szóval, hogy mi lesz jövőre, momentán nem igazán érdekel.”

Räikkönen hozzátette, ha nem élvezni a versenyzést, azonnal hátat fordítana a Forma-1-nek.

„Mindig is mondtam, hogyha nem szeretném a versenyzést, a következő futamra már el sem mennék. Szeretek elsétálni akkor, amikor úgy tartja kedvem, semmi okom arra, hogy olyasmit csináljak, amit nem élvezek. Nyilván van rengeteg dolog, amiért nem rajongok, de legalább a versenyzés kárpótol ezekért. Elégedett vagyok azzal, ahogy mennek a dolgok, és remélhetőleg a jövőben még jobban alakul minden.”

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint Räikkönen továbbra is motivált, ám nincs könnyű dolga, csapattársa, Romain Grosjean ugyanis egyértelműen sokat fejlődött az elmúlt időszakban.

„Kétlem, hogy Kimi elveszítette volna a motivációját” – fogalmazott a francia szakember.

Hirdetés

„Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy Romain elkapta a fonalat. Ha visszaemlékszünk a tavalyi évre, Romain nagyon jó tempóval kezdte a szezont, de aztán veszített némi területet – most viszont egyértelműen visszatért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!