Megosztás:

Räikkönen az utolsó kanyarig küzdeni fog

Räikkönen jelenleg a tabella ötödik helyén áll.
Räikkönen jelenleg a tabella ötödik helyén áll. © Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője összefoglalta, mire számíthatnak az idei évben azok után, hogy a csapat bajnoki esélyei jelentősen lecsökkentek az elmúlt futamokon.

A Ferrari bajnoki reményei az elmúlt három versenyhétvégén elszállni látszottak, miután Sebastian Vettel hátránya 59 pontra nőtt Lewis Hamilton mögött. A hátralévő négy versenyen még összesen 100 pont gyűjthető, így a németnek csak akkor lesz esélye, ha a Mercedest valamilyen probléma hátráltatja majd az elkövetkezendő versenyeken.

A kérdésre, Austin, Mexikó, Brazília és Abu Dhabi közül melyik az a helyszín, ahol a Ferrarinak esélye lehet a győzelemre, Räikkönen így válaszolt: „Bármelyik, ha mindent a legjobban csinálunk. Egy kicsit kérdéses, mert minden pálya különbözik.”

„Minden versenyhétvégére odamegyünk, a nulláról kezdünk, mindent megteszünk, amit csak lehet, és megpróbáljuk elkerülni az incidenseket és a problémákat.”

Az elmúlt három verseny során a Ferrari motorproblémák, versenyzői hibák és balszerencse is hátráltatta, melynek eredményeképp ők 22 pontot, míg a Mercedes 105 pontot gyűjtött.

„Nem tudom, mi fog történni – senki nem tudja. De azt tudom, hogy az utolsó futam utolsó köréig nyomni fogjuk, aztán meglátjuk, hol végzünk. Az utolsó versenyeink nem voltak a legjobbak, de tudom, hogy ha mindent a helyére tesznek, akkor megvan a sebességünk” – mondta a finn.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A mellrák elleni küzdelem jegyében rózsaszín jelölést kapnak a Pirelli ultralágy abroncsai a...

Hozzászólások

( komment)