Reagált a Ferrari fenyegetésére a Forma-1 főnöke - F1VILÁG.HU

Reagált a Ferrari fenyegetésére a Forma-1 főnöke

HIRDETÉS
SPIELBERG,AUSTRIA,07.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Chase Carey (Formula One Group). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A Forma-1 ügyvezetője, Chase Carey leszögezte, a sportág új tulajdonosának, a Liberty Mediának esze ágában sincs „NASCAR-osítani” a királykategóriát – a szakember reagált a Ferrari kritikáira.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nemrég azt mondta, ha a Forma-1 szabályai a jövőben nem lesznek megfelelőek, és az alkatrészek sztenderdizálására helyezik a hangsúlyt, az olasz istálló kivonulhat a száguldó cirkuszból.

Chase Carey azt mondja, nem akarják, hogy egyforma motorok és autók legyenek a sportágban, ám szorosabb versengést szeretnének.

„Alapvetően nem gondolom, hogy eltérő nézeteink vannak, mint a Ferrarinak” – mondta a szakember.

„Nem akarom degradálni a NASCAR-t, de nem akarunk olyanok sem lenni, mint a NASCAR. Nem akarjuk egységesíteni az autókat. Nem akarjuk, hogy 20 ugyanolyan autó körözzön a pályákon, és hogy csak a versenyző jelentse a különbséget.”

„Az F1 egyedülálló, és egyúttal egy versenyképes sportág modern technológiával. Azt szeretnénk, ha a csapatok mindent megtehetnének azért, hogy egyedülálló autókat építsenek. Ugyanakkor szeretnénk azt is, ha a siker azon múlna, hogy hogyan költik el a forrásaikat bizonyos keretek között – és nem azon, hogy mennyit is költenek.”

„Azt gondolom, ez egy egészséges sport. Azt akarjuk, hogy a csapatok a győzelemért harcoljanak, de szeretnénk, ha mindenkinek lenne esélye. Persze soha nem lesz mindenki ugyanolyan jó, lesznek favoritok, de szeretnénk, ha minden csapat azt érezni, van esélye küzdeni.”

„A sportok a kiszámíthatatlanságra épülnek, mi pedig egy kiszámíthatatlan sportot akarunk. Ha valaki minden héten nyer, azt megsínyli a sportág. Versengésre van szükség, nagyszerű befutókra, drámákra. Ezt kell létrehoznunk.”

„Ebből minden csapat profitálna. Az elsődleges célunk, hogy jobbá tegyük ezt a sportot, és a benne lévő csapatokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!