A Red Bull-főnök szerint Vettel nyeri a bajnokságot - F1VILÁG.HU

A Red Bull-főnök szerint Vettel nyeri a bajnokságot

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko arra tippel, volt versenyzőjük, Sebastian Vettel a Ferrari versenyzőjeként idén legyőzi Lewis Hamiltont és a Mercedest, és megnyeri ötödik világbajnoki címét.

Vettel a szezon 11 versenyéből 4-et megnyert, a nyári szünet előtt pedig 14 pontos előnyre tett szert az összetettben Hamiltonnal szemben.

A Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója azt mondta, szerinte Vettel meg tudja őrizni a vezetést a szezon végéig, és végül megnyeri a világbajnokságot.

„Hiszek Vettelben, mert ismerem a mentális erősségét – és a Ferrari javítani tudott teljesítményét” – mondta a szakember.

„Silverstone szerintem kivétel volt – a Ferrari autója volt kétségkívül erősebb az idény első felében, és csak a különféle körülmények miatt nem tudták kihasználni minden lehetőségüket.”

„Seb a nyári szünetet arra használja majd, hogy még erősebben térjen vissza. Én így ismerem őt.”

Ami pedig a Red Bullt illeti: az osztrák istálló jócskán lemaradt az összetettben a Ferraritól és a Mercedestől, miután az évad elején a csapatnak problémái voltak a szélcsatornájával.

Marko azonban úgy véli, a riválisokénál gyengébb Renault-motor is komoly szerepet játszott abban, hogy nem tudták felvenni a versenyt a topcsapatokkal.

„A 3. hely nem elég jó a Red Bullnak, de a motort illetően ez a legjobb, amit kaphatunk…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!