Red Bull: Hülyék lennénk kipörgésgátlót használni - F1VILÁG.HU

Red Bull: Hülyék lennénk kipörgésgátlót használni

HIRDETÉS

Nevetségesnek titulálta a kipörgésgátló használatáról szóló pletykákat a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.


Nevetségesnek titulálta a kipörgésgátló használatáról szóló pletykákat a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

Az osztrák istállót a Szingapúri Nagydíjat követően az egykori Forma-1-es csapatfőnök, Giancarlo Minardi vádolta meg azzal, hogy illegális eszközök használatával került előnybe, minek köszönhetően Sebastian Vettel tovább növelte előnyét a világbajnoki összetettben.

Bár kétségtelen, hogy a Red Bull trükközik a motorvezérléssel, Christian Horner csapatfőnök nonszensznek tartja a kipörgésgátló használatáról szóló szóbeszédeket. Állítása szerint azonnal lebuknának, ha illegális eszközökhöz nyúlnának.

„Tényleg hülyének kell lenned ahhoz, hogy kipörgésgátlót használj az autódban, melyet lényegében egy egységes elektronikai rendszer vezérel, amire az FIA saját maga írt ki pályázatot, és melyet aprólékosan ellenőriz is a szövetség” – mondta a szakember Koreában.

„Úgyhogy nem tudom elképzelni, hogy van olyan csapat a bokszutcában, mely megpróbálkozna ezzel.”

„Szerintem az a probléma, hogy Sebastian szingapúri teljesítménye olyannyira domináns volt, hogy elkerülhetetlenül kérdéseket vet fel, hogy hogyan is csinálta. A többi csapat is keresi a megoldást, a legkönnyebb pedig nyilván azt mondani, hogy a Red Bull csal.”

„De ezeket a dolgokat olyan szigorúan ellenőrzik, hogy lehetetlenség trükközni velük. A tény az, hogy Sebastian hihetetlen versenyt futott, elképesztő volt a tempója.”

„A maximumot hozta ki az autóból, egész egyszerűen csúcsformában volt. Hogy felzaklat-e minket ez a sok pletyka? Nem. Lesznek-e álmatlan éjszakáink? Egyáltalán nem.”

Maga Vettel Koreában úgy nyilatkozott, büszkék lehetnek arra, hogy ilyen hatékonyan tudják a maximumot kihozni autóikból.

„Nagyon büszkék vagyunk a rendszerünkre, mert a többiek soha nem fogják kitalálni, hogyan csináljuk” – mondta a háromszoros világbajnok.

Hirdetés

„Folyamatosan megpróbálunk javítani az autón. Ez része a házi feladatnak, amit el kell végeznünk.”

A Vettel szingapúri domináns győzelmét követően felmerült pletykáról természetesen legfőbb riválisát, Fernando Alonsót is megkérdezték Koreában, aki ugyancsak nonszensznek tartja mindezt.

„A másféle motorhang egész évben adott a Red Bullnál” – fogalmazott a Ferrari spanyolja.

„Való igaz, hogy Szingapúrban még nyilvánvalóbb volt a dolog, hiszen egy utcai pályáról beszélünk, és az emberek láthatták is a dolgot a kanyarokban.”

„De ha kijöttek a téli tesztekre, a kanyarokba, akkor hallhatták, hogy a Red Bullnak már ott is más hangja volt. Szóval valamit másképp használnak, mint más csapatok, de nyilvánvalóan olyat, ami teljesen legális.”

„Minden ellenőrzésen átmentek szombatonként és vasárnaponként, úgyhogy teljesen rendben vannak, és rajtunk múlik, hogy tudunk-e jobb munkát végezni, és maximalizálni tudjuk-e a bennünk rejlő potenciált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!