A Red Bull meg akarja tartani versenyzőit 2020-ig - F1VILÁG.HU

A Red Bull meg akarja tartani versenyzőit 2020-ig

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A 2020-as idény végéig szeretné meghosszabbítani versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen szerződését a Red Bull Forma-1-es csapata.

Nem kizárt, hogy a 2019-es idényt megelőzően igazán izgalmasan alakul majd a versenyzői piac, ekkor ugyanis több nagyágyú szerződése lejár majd.

Bár Ricciardót a Mercedesszel és a Ferrarival is összefüggésbe hozták már, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, mindent megtesznek azért, hogy megtartsák az ausztrál versenyzőt.

„Technikailag lejár a szerződése 2018 végén, mert kitöltött egy 5 éves megállapodást” – magyarázta a szakember.

„De az teljesen világos, hogy a mi célunk, hogy mindkét versenyzőnket megtartsuk – azt mondanám, hogy 2020-ig biztosan.”

Amennyiben Ricciardo esetleg távozna a Red Bulltól a következő év végén, a Red Bull Carlos Sainznak szavazhat bizalmat, akit nemrég a Toro Rossótól kölcsönbe adtak a Renault-nak.

„Ami Carlost illeti, szerettem volna szerződés alatt tartani arra az esetre, ha a jelenlegi versenyzőink közül valamelyik a következő szezon után már nem lesz velünk. De kétségkívül szeretnénk, ha a Ricciardo – Verstappen kettőssel folytathatnánk. És mindketten élvezik, hogy a csapatunknál lehetnek” – mondta Horner.

Bár a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko nemrég egy interjúban azt mondta, Ricciardo a „versenyzői piacon van”, Horner kifejtette, eszük ágában sincs lemondani az ausztrálról.

„Helmut szeret beszélni a nyilvánvalóról, és teljesen nyilvánvaló, hogy ő is a piacon van. De ez nem jelenti azt, hogy nem akarjuk őt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!