Red Bull: Ricciardónak nincs vesztenivalója - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ricciardónak nincs vesztenivalója

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, Daniel Ricciardo úgy vághat majd neki a 2014-es bajnoki évadnak, hogy tudja, nincs vesztenivalója.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, Daniel Ricciardo úgy vághat majd neki a 2014-es bajnoki évadnak, hogy tudja, nincs vesztenivalója.

A 24 esztendős versenyző az idei szezont követően távozik a Toro Rossótól, és az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, a Red Bull Racingnél folytatja pályafutását.

Bár hosszú távon sokat várnak Ricciardótól, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, az ausztrálon nem lesz akkora nyomás a bajnokság első versenyein, hiszen mindenki arra lesz majd kíváncsi, hogy Sebastian Vettel dominanciája folytatódik-e.

„Több szempontból is lekerül majd a nyomás Danielről a korai versenyeken, hiszen neki nincs mit vesztenie” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Nagyobbak lesznek az elvárások, mint korábban a Toro Rossónál, de még így is jóval kisebbek, mint egy többszörös világbajnok esetében. Az biztos, hogy nagyon sokat fog tanulni Sebastian mellett.”

„Persze nehéz szerepkörbe kerül, hiszen nem könnyű az élet, ha az embert Sebastiannal mérik össze.”

Horner kifejtette, bízik abban, hogy Ricciardo nagyon gyorsan fog tanulni 2014-ben.

„Nincs kétségem afelől, hogy Daniel folyamatosan fejlődni fog. Jelentősen megváltoznak a szabályok jövőre, így bizonyos tekintetben ez a megfelelő időpont arra, hogy egy olyan drasztikus változtatást eszközöljünk, mint amilyen egy versenyzőcsere.”

„Garancia persze nincs, bárkit is ültessünk az autóba. De tény, hogy Daniel gyors, intelligens, és két és fél éves tapasztalattal bír, szóval nem kezdő.”

Hirdetés

A Red Bull csapatfőnöke hozzátette, külső szemlélőként nagyon nehéz jól megítélni a Toro Rosso versenyzőinek teljesítményét.

„Senki sem tudja, mennyire jó a Toro Rosso, és Jean-Eric [Vergne] sem egy lomha versenyző.”

„Szerencsések vagyunk, hogy van két tehetséges fiatalunk, és az ő teljesítményük könnyen elkerüli az ember figyelmét. Manapság nagyon ritka, majdhogynem lehetetlen, hogy megérkezik egy versenyző, és rögtön hatással lesz egy adott csapat teljesítményére, hiszen nincs tesztlehetőség, és nem sok időt tölthetnek autóban.”

„Beletelik néhány évbe, mire felfigyelünk arra, hogy egy fiatal tehetség elkezd felemelkedni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!