A Red Bull tudni akarja, szabályos volt-e Vettel akciója - F1VILÁG.HU

A Red Bull tudni akarja, szabályos volt-e Vettel akciója

HIRDETÉS
Großer Preis von China 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner megkérdőjelezte Sebastian Vettel rajtrácsra való felállásának szabályosságát a vasárnapi Kínai Nagydíj után.

A német versenyző a sanghaji verseny rajtjánál úgy foglalta el pozícióját, hogy autóját nem pontosan a rajtkockába pozícionálta, elmondása szerint azért, hogy elkerülje a felfestéseket, melyek vizes pályán különösen csúsznak.

Bár a német akcióját később vizsgálták a stewardok, végül nem büntették meg, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban szeretné tudni, miért.

A tavalyi Japán Nagydíjon ugyanis épp a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo járt el ugyanígy, az eset pedig előkerült a versenyzői értekezleten az amerikai verseny előtt. Akkor Lewis Hamilton azt kérte, tisztázzák, mit szabad, és mit nem.

„Azt hiszem, korábban erről már volt szó. Teljesen nyilvánvaló, hogy mit próbált elérni – azt, hogy a pálya szárazabb részére kerüljön, ami érthető” – mondta Horner.

„De jó lenne tisztán látni azzal kapcsolatban, hogy a versenyzőknek a rajtkockában kell-e megállnia, vagy sem. Pusztán a vonal számít, vagy a kocka is? Emlékszem, hogy beszéltünk erről, de végül is nem származott előnye belőle. Csak jó lenne tisztán látni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!